Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Kožino želi napraviti turistički iskorak

25.06.2012. 22:00
Kožino želi napraviti turistički iskorak


Međunarodni malonogometni turnir “Naša dica”, tradicionalno nadmetanje mladih nogometaša kojeg pod dirigentskom palicom Edija Tokića besprijekorno organizira Društvo športske rekreacije Kožino i otvaranje dječjeg igrališta kod bunara Prokovnik kojeg je donirao Drago Plevnjak iz Čakovca, najbolja je uvertira za ovogodišnje bogato “Kožinsko lito”, gastro-etno i kulturno-zabavnu manifestaciju koja će se u Kožinu održavati u srpnju i kolovozu.
Uz domaću spizu konobe “Stari Mrače”, dalmatinsku pismu kožinskih klapa “Kožino” i “Luna”, ninske klape “Condura”, domaćina Stipu, konobare sa sto ruku, Lući Tukić, brojne ljubitelje dalmatinske pisme i domaće spize, goste, turiste i vikendaše te župnika don Mladena Kačana, bila je to jedinstvena turistička prezentacija u Zadarskoj županiji i šire.
– Zajedničkim snagama želimo napravili još jedan dobar i uspješan iskorak u daljnjem razvoju naše turističke ponude, naglasio je Ivica Pavić, predsjednik Udruge prijatelja Kožina, na turističkoj prezentaciji u ambijentu novootvorene konobe “Stari Mrače” u Kožinu-Primorje.
U Kožinu, desetak kilometara udaljenom od Zadra, živi oko 750 ljudi. Brojne vikendice i apartmani ljeti se napune pa taj broj naraste na preko 2.000 ljudi.
– Prva veća manifestacija održat će se već 7. srpnja, kada će biti prigodna svečanost otvaranja novouređenog trga kod bunara Prokovnik. Veliki je to događaj za žitelje Kožina, rekao je Branimir Stručić, predsjednik MO Kožino.
Unatoč reduciranim financijskim sredstvima uz pokroviteljstvo Grada Zadra i Turističke zajednice te dobronamjernih sponzora, muška klapa Kožino i novoosnovana klapa Luna na Donjoj Kuntradi organiziraju osmi po redu susret klapa “Večer klapske pisme”.
VIŠE U TISKANOM IZDANJU