Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Psihijatrijsko vještačenje optuženog trajalo je šest mjeseci

25.06.2012. 22:00
Psihijatrijsko vještačenje optuženog trajalo je šest mjeseci


Zoran Sorić se optužnicom tereti da je 18. travnja 2009. godine ubio svoju suprugu Ljubicu Filipović Sorić, uklonio sve tragove i njezino tijelo omotano u deku bacio u kontejner za smeće ispred stambene zgrade u kojoj su živjeli
Zbog dugotrajnog, kombiniranog psihologijskog i psihijatrijskog vještačenja u sklopu kojeg je optuženi Zoran Sorić (60) svakodnevno bio podvrgnut i promatranju liječnika u Neuropsihijstrijskoj bolnici u Popovači, sutra bi on nakon nešto više od šest mjeseci opet trebao sjesti na optuženičku klupu Županijskog suda u Zadru pred Sudsko vijeće Dijane Grancarić gdje će mu se nastaviti suđenje zbog ubojstva supruge Ljubice Filipović Sorić (37).
On se naime, opružnicom zadarskog tužiteljstva tereti da je na “točno neutvrđen način” u prosincu 2009. godine u njihovom podstanarskom stanu u Ulici Benka Benkovića usmrtio svoju 20 godina mlađu suprugu, nakon čega se riješio njezina tijela koje ni do danas nije pronađeno. No, Sorić je na obavijesnom razgovoru u policiji 4. prosinca prije dvije godine priznao da je suprugu, kako je tada rekao, nehotice usmrtio nakon svađe 18. travnja 2009. godine.
Navodno je povod svađi prema njegovom priznanju bio pas jer ga je Ljubica udarila nakon čega ju je on odgurnuo pa je ona pri nespretnom padu, potiljkom udarila o rub kreveta u spavaćoj sobi. Odmah je ostala bez svijesti, a Sorić je odlučio sve zataškati te njezino tijelo omotano u deku i obljepljeno ljepljivom trakom bacio u kontejner za kućno smeće ispred stambene zgrade. Riješio se i svih njezinih osobnih stvari, a svima koji su za Ljubicu pitali, 12 mjeseci kasnije ponavljao je kako ga je napustila.
Na stranicama MUP-a, njezino je prebivalište u vrijeme nestanka bilo prijavljeno u Privlaci, a kao datum nestanka se navodi 19. prosinca 2009. godine. Iza nje je ostala danas 18-godišnja kći iz prvog braka, dok Sorić, inače podrijetlom sa zadarskog područja, nije imao nikoga.
Na posljednjoj raspravi odražanoj 18. siječnja ove godine saslušano je četvero svjedoka među kojima su bili otac i najbolja prijateljica ubijene Ljubice Filipović Sorić.
Od dana uhićenja, Sorić se nalazi iza rešetaka.