Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Jedna je Domovina

Autor: Branko Božić

25.06.2013. 22:00
Jedna je Domovina

Foto: Branko BOŽIĆ



Dan državnosti te 22. rođendan Republike Hrvatske obilježen je jučer svečano i dostojanstveno u mnogim mjestima Zadarske županije. Tako je izaslanstvo općine Ražanac u kojem su bili općinski načelnik Nikola Miletić Nikuda, donačelnik Dragutin Miočić, predsjednik Općinskog vijeća dr. Nediljko Jović, dopredsjednik vijeća Ivan Dušević Roko te vijećnici općinskog vijeća u ranim jutarnjim satima položilo vijenac i cvijeće te zapalilo svijeće podno spomenika hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata u mjestu Radovinu. Izaslanstvo u istom sastavu potom je položilo vijence i cvijeće te zapalilo svijeće ispred spomenika Galebovi u centru Ražanca.
U Privlaci su načelnik Neven Begonja, donačelnik Žan Skoblar, predsjednik Općinskog vijeća Dalibor Glavan Mudre i njegov zamjenik Mate Mustać položili vijence i zapalili svijeće ispred centralnog križa na mjesnom groblju te ispred spomen obilježja privlačkim žrtvama komunističkog terora i nasilja, pogubljenima za vrijeme Drugog svjetskog rata u razdoblju od 1943. do 1945. godine.
Dan državnosti obilježen je i na otoku Viru, gdje je na mjesnom groblju u tišini podno centralnog križa zapalilo svijeće te položilo vijence i cvijeće općinsko izaslanstvo u sastavu općinski načelnik Kristijan Kapović, predsjednik Općinskog vijeća Miroslav Glavan i dopredsjednik OV-a Mate Radović.