Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Subašić: Neće mi biti svejedno

Autor: Drago Bajković

25.07.2008. 22:00
Subašić: Neće mi biti svejedno


Danijel Subašić,  dojučerašnji vratar Zadra od ove sezone brani boje splitskog Hajduka. Sudbina je  htjela da se ova dva kluba, kao  i lani, susretnu u prvome kolu.
– Sigurno mi neće biti svejedno braniti protiv dojučerašnjih suigrača. Zadranin sa i  Zadra je moj grad, ali isto tako  sam i profesionalac koji daje  sve od sebe za boje svoga  kluba – kazivao je jučer Danijel Subašić.
Suba je presretan u novom  klubu, igrači i gledatelji su ga  odmah prihvatili.
– Atmosfera je stvarno fantastična u Hajduku. Svi vjerujemo da ćemo uz pojačanja  koja su stigla napokon prestići  Dinamo i osvojiti naslov prvaka. Ipak svjesni smo da treba ići utakmicu po utakmicu.  Prvenstvo se dobija u tzv. malim utakmicama, a ne derbijima. Protiv svakog kluba  mora,mo igrati sa žarom kao  da je nasuprot nama Manchester United.
Hajduk je veliki favorit u  nedjelju protiv Zadra.
– Istina je da smo favoriti, ali  itekako dobro znam koliko  Zadar može biti opasan ako  mu se ostavi prostor. Ne znam  s kojim će sastavom Zadra  igrati na Poljudu, ali itekako  se moramo čuvati kontri i polukotri. Prvo je kolo i vrlo je  važno kako ćemo startati u  prvenstvo.
Svjestan je da igrači Zadra  poznaju njegove i dobre i loše  strane.
– Nakon toliko godina provedenih s njima naravmno da  me dobro poznaju. Neće mi se  tresti koljena od straha, ali  itekako dobro znam koliko  mogu biti opasni Tomasov,  Mitrović i ostali. Mislim da će  na kraju slaviti Hajduk, a Zadru želim od srca sve najbolje  u utakmicama koje slijede –  kazao je Subašić.