Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Parodija poznatog filma

25.07.2010. 22:00
Parodija poznatog filma


Nešto više od jednog sata veselja i smijeha priredili su Privlačanima i njihovim brojnim domaćim i stranim gostima glumci riječkog kazališta ¨Ri Teatar¨ uprizorivši premijerno na ljetnoj pozornici u centru mjesta “Kolištu” vrlo zanimljivu i komičnu predstavu pod nazivom “Mišn Imposibl”, to jest parodiju na istoimeni film. Kazališna ekipa u sastavu Tomislav Vičević (Ivek iz Bedekovčine), Bojan Lavoš(Mate s otoka Kaprija), Nikolina Vorić (Luca supruga Matina), Nina Krapić (Bara supruga Ivekova), te Davor Popović u ulozi vođe Somalijskih gusara uprizorila je ljetnu priču “začinjenu” izvornim dalmatinskim i kajkavskim narječjem čija je radnja od početka do kraja prožeta aktualnom životnom tematskom pričom da u Hrvatskoj nema turista.
Svjesni te činjenice, uz zabrinutost za svoju egzistenciju, glavni likovi kreću u svijet tražiti turiste da ih dovedu u svoja mjesta i tu za njih nastaju zavrzlame, posebno pri ulasku u susjednu Sloveniju. U svojoj nakani put ih čak dovodim do Somalije gdje bivaju uhvaćeni i postaju taoci tamošnjih gusara iz čijih se “kandža” na jedan spretan i lukav hrvatski način ipak izbavljuju. Vidjevši da lutanjem po svijetu ne mogu pronaći turiste Ivek i Mate na kraju potpisuju ugovor po kojem će turisti iz Bedekovčine ubuduće obavezno ljetovati na Jadranu, a Dalmatinci će za uzvrat odmor provoditi u Zagorju i to uglavnom u sklopu seoskog turizma, što se na kraju pored zadovoljstva aktera priče pokazuje najspretnijim i najsigurnijim rješenjem napretka i razvoja hrvatskog turizma.
Na kraju, akteri ove nezaboravne ljetne priče, koju je na tekst Donata Jurkovića režirao Bojan Lakoš, a scenografiju postavio Igor Kondić, te uglazbio Davor Popović, s pozornice su ispraćeni gromoglasnim pljeskom i ovacijama vesele i zadovoljne privlačke publike.