Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Velika fešta na Brodarici

25.07.2011. 22:00
Velika fešta na Brodarici


Udruga Brodarica u suradnji s mjesnim odborom Brodarica je organizator prve “Noći Brodarice” koja će se održati 4. kolovoza na potezu od Gimnazije Franje Petrića do caffe bara Barka.
– Ove godine smo odlučili napraviti nešto što još nije viđeno u Zadru. Riječ je o manifestaciji koja se sastoji od tri dijela; povijesno-edukativnog, zabavnog i izlagačkog dijela, najavio je na konferenciji u parku Sfinga Ante Rubeša iz udruge Brodarica, dodajući kako tog dana neće biti prometa Obalom kneza Trpimira, što je dogovoreno u suradnji s Gradom Zadrom, Turističkom zajednicom Grada Zadra i Županijskom upravom za ceste Grada Zadra.
Rubeša je ukratko opisao program koji će se tog dana održavati na više punktova, počevši od samog parka Sfinga u kojem će biti postavljena izložba povijesnih fotografija Brodarice, a tu će biti postavljeni i štandovi Narodnog muzeja, Muzeja antičkog stakla te još nekoliko štandova sa suvenirima od kamena i soli:
– Na potezu od parka Sfinga do restorana “Lungo mare” uz cestu će biti postavljeni štandovi proizvođača maslinova ulja, pršuta i sira, a tu je i pozornica na kojoj će se izmjenjivati različiti izvođači. Na prvom punktu pored Lungo mare će nastupiti klapa Kontrada, dok će na drugom punktu pored caffe bara Marex biti postavljeni štandovima s pićima i hranom. Pored caffe bara Barka i zgrade Maraska također će biti osiguran program. Uz klapu Kontradu na manifestaciji će nastupiti i bendovi Dirty Harry i Amadeus, kao i Bepo Matešić, najavio je Rubeša.
Također, tog dana u sklopu “Noći brodarice” održat će se i mini-maraton od caffe bara Marex do caffe bara Barke, a u planu je i prezentacija simbola Brodarice – bitve, kao i uvijek rado viđeni defile Tovareće mužike.