Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Dilber: Ako me pozovu, neću odbiti

25.07.2012. 22:00
Dilber: Ako me pozovu, neću odbiti


Dilber je na unutarstranačkim izborima u HDZ-u javno dao podršku Karamarku, no u HDZ se (još) nije učlanio


Teško mi je reći što bih napravio kada bi me pozvali, a pretpostavljam da hoće, ali vjerujem da bih nakon razgovora pristao, kaže Željko Dilber, na medijske napise prema kojima je upravo on na čelu odbora za branitelje HDZ-ove “Vlade u sjeni”.
– Nitko me po tom pitanju nije zvao i o svemu sam dosad doznao samo iz novina.
Dilber je početkom travnja istupio je iz HSP-a. Županijskom vijeću HSP-a Zadarske županije dao je pisanu ostavku, istaknuo kako odluku nije donio preko noći, no konkretne razloge nije želio navoditi. Na unutarstranačkim izborima javno je dao podršku Tomislavu Karamarku.
– Jedino Karamarko može reformirati HDZ stvarno, a ne samo deklarativno, kazao je tada za PolitikaPlus, a Karamarko je nakon toga istaknuo da su on i Dilber “veliki prijatelji.
Ne bi stoga čudio Karamarkov poziv Dilberu za priključivanje njegovoj “Vladi u sjeni” za koju najavljuje oštru konkurenciju i “puhanje za vratom” aktualnoj hrvatskoj Vladi.
Željko Dilber je u Domovinskom ratu bio suborac generala Ante Gotovine, a danas mu je najbliskiji prijatelj. Njegova podrška Karmarku protumačena je i kao znak Gotovinine simpatije prema današnjem šefu HDZ-a. U samu stranku Dilber ipak, sve do sada, nije ušao.
Bliska mu je, kaže, problematika branitelja i s jednom konkretnim problemom bi se odmah uhvatio u koštac.
– Hrvatski branitelji su izgubili dostojanstvo zahvaljujući raznim političkim igrama i trgovinama koje se vrte oko njih. Taj problem nije od jučer nego od prije petnaest godina i treba ga sustavno rješavati. Posao je velik i za njega je potrebna sinergija vlasti i branitelja, kaže Dilber.
Rad aktualnog ministra branitelja Freda Matića nije htio komentirati, kazao je samo da se znaju i da su međusobno dobri.
VIŠE U TISKANOM IZDANJU