Srijeda, 1. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Od prve minute po pobjedu

Autor: Drago Bajković

25.07.2013. 22:00
Od prve minute po pobjedu

Foto: PIXSELL



Na Stanovima s nestrpljenjem očekuju subotu i dvoboj s Osijekom. Bit će to prilika za Zadrane da u 3. kolu sezone 2013./14. napokon dođu do prvih bodova. I Osječani su u istoj situaciji, nakon dva kola još uvijek nemaju niti jedan bod na svom kontu. Sigurno se i oni žele iskupiti za dva startna poraza i za očekivati je da ćemo na Stanovima moći vidjeti grčeviti dvoboj dva, za sada, prvoligaška utopljenika. Zadrani su uvjereni da će oni biti ti koji će pobjedom napokon stvar pokrenuti u pozitivnom pravcu. Na tragu toga je i kapetan momčadi sa Stanova Jakov Surać.
– Za nas praktički utakmicom s Osijekom počinje prvenstvo – kazivao je jučer Surać.
– Činjenica je da smo protiv Hajduka i Dinama olako prosuli bodove. Primiti osam golova u dva kola je neoprostivo. I ne smije se ponavljati, međutim, nema ništa od žaljenja, moramo se okrenuti utakmicama koje su pred nama i svim snagama pokušati stvari okrenuti u pozitivu. Puno smo naučili iz ove dvije utakmice i sada to moramo primijeniti u onima koje su pred nama.
Svjestan je Surać da se neke stvari ne smiju ponavljati iz utakmice u utakmicu, ako se misli osvajati bodove.
– Koncentracija. To je ključna riječ. Protiv Hajduka je bila katastrofalna, već protiv Dinama je bilo bolje. Treba biti iskren prema sebi. Još to nije na nivou na kojem bi trebalo biti. Što nam vrijedi da smo 60 minuta bili koncentrirani kada smo u nastavku u tri navrata ispali jako naivni. Koncentracija je osnovni uvjet za pozitivan rezultat. I zajedništvo.
Unatoč dva startna poraza atmosfera u momčadi uoči Osijeka je dobra.
– Ono što mogu vidjeti na treninzima i što me čini optimistom je atmosfera u momčadi. Svjesni smo gdje smo griješili i odlučni smo to promijeniti. Vjerujemo, znamo i hoćemo. Zaboravili smo Hajduk i Dinamo i pripremamo se za subotnju utakmicu s Osijekom. U kojoj moramo osvojiti tri boda.
Osijek se sigurno neće tako lako pomiriti s time.
– To je sigurno. Osijek je u prvenstvo, također ušao s dva poraza i normalno je da i oni žele osvojiti prve bodove ove sezone. Osijek je uvijek Osijek, izrazito nezgodna momčad. Poput nas i oni su imali teške suparnike u prva dva kola. Najprije su na Maksimiru igrali s Dinamom, a onda u Gradskom vrtu s Lokomotivom. Nema zavaravanja, utakmica u subotu će biti jako teška. I na nama i na njima je imperativ osvajanja bodova. Naša taktika je jednostavna, od prve minute ćemo svom snagom krenuti po pobjedu. Nitko od nas ne može obećati da ćemo sigurno osvojiti tri boda. Ali, možemo obećati da ćemo dati sve od sebe da to ostvarimo. I vjerujem da ćemo uspjeti – kazao je na kraju razgovora Jakov Surać.