Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Struja iz gradske rasvjete u Foši ubila psa i ozlijedila vlasnicu

Autor: Minja Gugić

25.07.2013. 22:00
Struja iz gradske rasvjete u Foši ubila psa i ozlijedila vlasnicu

Foto: Vedran SITNICA



Maja Berber, 32-godišnja Zadranka, uobičajenu večernju šetnju sa svojom labradoricom Kirom starom tri godine pamtit će cijeloga života jer je ona od strujnog udara u Foši ozlijeđena, a njezine labradorice – više nema.
Maja Berber koja je noć provela u bolnici zbog promatranja, jutros je još uvijek u vidnom stanju šoka i beskrajno tužna ispričala kako je te večeri kao i uvijek ljeti zbog gužvi na rivi i kupača, krenula u šetnju kasnije navečer, a kako je bilo vruće i Kira se voli kupati pustila ju je da se malo “izbrčka” u moru. Ona je sjela na stepenice na početku Foše i močila noge.
– Zgazila sam nogom na prvu sijalicu i odjednom u dijeliću sekunde sam se počela, grčiti, tresti, a mokrom šapicom na svijetlo je stala i Kira. Bila sam potpuno bespomoćna, nisam se mogla pomaknuti, a onda nas je obje uspjela “isčupati” Adela, no Kira je ostala ležati. Bez obzira na sve ja sam je pokušavala reanimirati.  Prijateljica i ja smo potom bjesomučno počele zvati sve moguće brojeve – policiju, hitnu, 112, veterinara…. – priča Maja Berber.
No, Kira nije više davala znakove života, a dežurni veterinar koji je vrlo brzo stigao nije imao opremu za reanimaciju, ali joj je odmah dao adrenalinsku injekciju, no više se ništa nije moglo učiniti. Maju su putem prema bolnici počeli pregledavati jer su rekli kako se sa strujom nije šaliti.
– I upravo zbog toga su me i u bolnici zadržali cijelu noć priključenu na EKG. Srećom, svi su nalazi bili uredni, pa su me ujutro pustili – pojašnjava Berber.
Policajac iz obližnje Prve policijske postaje dojurio je u Fošu nakon svega par minuta, a Berber kaže kako je i on bio šokiran činjenicom što se dogodilo i što se, što je još gore – moglo dogoditi.
Očevid na mjestu incidenta obavili su zadarski policajci i utvrđeno je kako je do strujnog udara došlo usljed prodora vode u rasvjetno tijelo.