Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

“Donat” se seli na more – koncerti u marini Dalmacija

25.07.2016. 22:00
“Donat” se seli na more – koncerti u marini Dalmacija


Glazbene večeri u sv. Donatu na dvije će se večeri preseliti na more, na trijem Marine Dalmacija, koja se nalazi u Bibinju i Sukošanu. Duo Impresija. koji čine mlade, talentirane glazbenice Slađana Čolović na gitari i udaraljkašica Anita Primorac, nastupaju večeras u 21 sat.
Već drugu godinu za redom Marina Dalmacija tako postaje novi, vizualno i akustički atraktivni koncertni prostor. U takvom neformalnijem ambijentu ove mlade glazbenice izvode idealan program za tople mediteranske noći – potpourri popularnih bolera, songova iz mjuzikla te serenada u zanimljivim aranžma­nima samih glazbenica. Izvode tako djela H. Arlena, J. Pernambucoa, C. Domeniconije, F. Tarrega i A. Piazzolla.
Drugi koncert u toj marini priredit će 1. kolovoza u 21 sat kvartet saksofona Ardemus iz Nizozemske, koji će u ponešto ležernijem ruhu publiku iznenadi­ti svojom mladenačkim kreativnim pristupom glazbi koju izvode!
Treba reći kako su na trijemu upravne zgrade koju je za marinu projektirao ugledni hrvatski arhitekt i akademik, Zadranin Nikola Bašić, gostujući umjetnici Glazbenih večeri u sv. Donatu pronašli su još jedan ambi­jentalno, vizualno i akustički atraktivan prostor. Senzibilitet vodstva te najveće hrvatske marine za klasičnu glazbu zaslužan je za ove koncerte ležernijeg prizvuka, koji se ne smiju propustiti. Glazbenici koji na­stupaju unutar službenog programa u Marini Dalmacija izvode glazbu kojom intrigiraju široku publiku te se vještim i istančanim interpreta­cijama uvlače pod kožu brojnih gostiju i tako promoviraju najstariji zadarski glazbeni festival.