Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Dominik Petani u Skradinu brani prvo mjesto

25.08.2010. 22:00
Dominik Petani u Skradinu brani prvo mjesto


U Ivanić Gradu je održana 40. Međunarodna cestovna biciklistička utrka “Memorijal Stjepan Grgac” na kojoj su nastupili i članovi Biciklističkog kluba Zadar. Utrka je vožena u svim kategorijama, a prva je na programu bila utrka za cestovno prvenstvo države dužine 37 km u kategoriji veterana. Pobjedu je odnio legendarni Vlado Fumić iz zagrebačkog Dinama s vremenom 55:32. U utrci su prvi put na cestovnom prvenstvu države sudjelovala i četvorica zadarskih veterana, Marin Pejdo, Neven Pavić, Ivan Gobin i Romano Perinović te zauzeli 21., 33., 34. i 43. mjesto od 46 vozača na startu. Utrka u Ivaniću je bila i posljednja za Kup Hrvatske u kategorijama veterani i sport te su odličan plasman ostvarili Luka Šopić i Marin Pejdo koji su zauzeli drugo, odnosno četvrto mjesto u kategoriji veterani A/sport među 23 hrvatska vozača u toj kategoriji koji su osvajali bodove za Kup Hrvatske na održanih šest utrka ove sezone.
Nakon završetka veteranske utrke startale su i sve druge kategorije u kojima je kod seniora pobjedu odnio Tomislav Dančulović (Loborika), kod mlađih seniora Juraj Ugrinić, Zadranin koji vozi za Meridianu-Kamen, kod juniora još jedan Zadranin Stipe Filipi (Sveti Donat), kod kadeta slovenski vozač Blaž Šuštar (Radenska), dok su u najbrojnijoj utrci dana na stazi dugoj 37 km u kategoriji do 15 godina između 61 vozača iz Hrvatske, BiH i Slovenije vrijedan rezultat ostvarili Marin Jakovčev i Dominik Petani plasiravši se na 8., odnosno 9. mjesto ukupnog redoslijeda. U njihovoj utrci pobjedu je u završnom sprintu odnio također Slovenac Maj Sivec (Adria-Mobil). Utrka se bodovala za Kup Hrvatske te su Marin i Dominik u tom redoslijedu osvojili 3. i 4. mjesto. Petani je zadržao vodstvo u ukupnom poretku za Kup Hrvatske sa 190 bodova pred Brunom Kristićem iz vinkovačkog Sokol-Cestorada, no razlika se svela na samo dva boda pošto je Vinkovčanin utrku u Ivaniću završio kao prvoplasirani hrvatski vozač, odnosno treći ukupno. Odluka o pobjedniku Kupa past će u subotu na finalnoj utrci Kupa Hrvatske koja se vozi u Skradinu, a po konfiguraciji terena više odgovara mladom zadarskom brdašu koji ove godine u svojoj kolekciji medalja ima naslov cestovnog brdskog prvaka Hrvatske s PH na Učkoj.
Toni Celent je također zadržao 3. mjesto u Kupu Hrvatske sa 149 bodova završivši utrku u Ivaniću osmi od Hrvata, 23. ukupno, dok je Marin Jakovčev odličnim završnim sprintom u Ivaniću potvrdio svoj potencijal i učvrstio peto mjesto u Kupu Hrvatske s 90 bodova. Mlade Zadrane nakon subotnjeg finala Kupa u Skradinu već u nedjelju očekuje i kružna utrka na šibenskim Meterizama na kojoj će se vozači do 15 godina starosti boriti za titulu cestovnog prvaka Hrvatske.