Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

“Ana i ona – ljepota je jedina utjeha” Vjere Vidov

25.08.2016. 22:00
“Ana i ona – ljepota je jedina utjeha” Vjere Vidov


Večeras nas u sklopu revije “Nosi se” teatra Verrdi očekuje monodrama Ana i ona – ljepota je jedina utjeha, autorski projekt glumice zadarskog Kazališta lutaka Vjere Vidov. Predstava započinje u 21 sat u Kazalištu lutaka, a prije same premijere o njoj nam je nekoliko riječi kazala njena autorica.
– Predstava je autobiografska i u njoj se radi o mom životnom iskustvu i stanju koje sam prošla. Svi mi kad tad upadnemo u neke probleme i dotaknemo neko dno, meni je to bilo najteže dno, i dogodi se da se morate vratiti u cijelo to stanje da biste shvatili zašto je do njega došlo i kako možete nastaviti dalje, kaže Vidov.
Ističe kako joj je bio izazov raditi monodramu, formu u kojoj dosad nije nastupala, a spominje i težinu glumljenja događaja i stanja koje je sama prošla.
– Tekst je prilično poetski i čak ne govori konkretno o problemima, ali stanja su prisutna i ono što meni u nekom trenutku dođe, tako igram. Bitno mi je da ljudi u publici, kad vide moju predstavu, ne misle da se teške stvari događaju samo njima, već svi u životu prolazimo kroz stanja kojih se kasnije dugo rješavamo. Zato se u mojoj priči pojavljuje taj alter ego jer kad su takve stvari u pitanju, pričamo sami sa sobom. Ako želite izaći iz problema, ta će osoba na vas djelovati pozitivno, ukoliko ne želite, i dalje imate problem.
Ova predstava nastala je uz asistenciju Ive Burčul, Staše Aras, Bojana Gagića, Gorana Škofića i Juraja Arasa.
– Jako mi je pomogla Iva Burčul koja je trebala raditi koreografiju, koje na kraju nema, ali mi je asistirala u režiji. Sa mnom je Bojan Gagić koji radi zvuk i svjetlo. Svi suradnici su radili svoj autorski dio, kao i Goran Škofić koji je radio vizualni identitet, plakat predstave i knjižicu. Moj kolega Jure Aras dolazio je svako malo vidjeti kako se radi i na tome mu se zahvaljujem, a Staša je pisala sa mnom tekst, morala sam dugo pisati dnevnik sa svog stajališta, pa sa stajališta druge osobe… Namučila sam se pošteno, a sad je nakon godine dana rada, vrijeme da publika vidi što smo napravili, kazala je Vidov.