Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

26 C°

Glasovac: Nikada nisam napala Opću bolnicu Zadar

25.08.2016. 22:00
Glasovac: Nikada nisam napala Opću bolnicu Zadar


U Vašem cijenjenom listu od 23.kolovoza 2016. godine na 4. stranici je objavljen članak pod naslovom “Vuković: Glasovac je udarila na Bolnicu radi jeftinih političkih poena”. U navedenom tekstu prenosite više izjava gospodina Vukovića u kojima me se direktno optužuje za iznošenje lažnih navoda u vezi s kvalitetom usluge prema pacijentima u OB Zadar, napad na Bolnicu, zlouporabu teme Bolnice u političke svrhe i skupljanje jeftinih političkih poena, izazivanje straha i zabrinutosti te uznemiravanje umirovljenika.
Upozorila sam Kalmetu
Budući se u tekstu navodi niz neistina, netočnih, nepotpunih informacija i optužbi za političku zloupotrebu teme Bolnice, a da u istom članku nisam dobila priliku obrazložiti svoj stav u odnosu na optužbe g.Vukovića, molim Vas da sukladno Zakonu o medijima, objavite ovaj ispravak informacija objavljenih u predmetnom članku:
1) Netočna je tvrdnja da sam napala bolnicu. Nikada nisam napala Opću bolnicu Zadar i njezine zaposlenike. Kritizirala sam njezino vodstvo i apelirala na gradonačelnika da svojim političkim utjecajem, istim onim kojim je HDZ nedavno imenovao Upravno vijeće i ravnatelja Bolnie zaštiti njezine korisnike od oštrih rezova i snižene kvalitete usluge. Učinila sam to javno i transparentno na aktualnom satu Gradskog vijeća, mjestu na kojem vijećnici inače postavljaju pitanja koja tište građane. Istina je da sam gradonačelnika Kalmetu upozorila na loše stanje u bolnici, snižavanje kvalitete zdravstvene usluge i loše uvjete u kojima rede liječnici, medicinske sestre, čistačice i ostalo osoblje.
2) Netočno je da sam time željela uznemiriti naše sugrađane, korisnike bolnice, a još manje umirovljenike. Vijećnička je dužnost štititi interese naših sugrađana. Istina je da sam upozorila na snižavanje kvalitete usluge u bolnici. Odjelima se limitira mjesečni budžet što dovodi do situacija u kojima pojedini odjeli nemaju osnovne materijale za rad kao što su trakice za mjerenje šećera u krvi, šprice, rukavice itd. Bolnička ljekarna nerijetko ostaje bez određenih lijekova na skladištu. U više navrata dogodilo se da spremačice nemaju sapuna za ruke. O lošem stanju bolničke opreme ne moramo nit govoriti. Na krevetima nerijetko ne rade motori za podizanje i spuštanje, bolnički liftovi, bolnička ležeća i sjedeća kolica, mehanizmi na prozorima. Na gotovo mjesečnoj bazi kvare se ultrazvuk, rendgen i CT uređaji jednako kao i magnetska rezonanca.
Vuković je vezni igrač HDZ-a
3) Netočna je tvrdnja da se služim neistinama i dezinformacijama kako bih politizirala ovu temu. Ništa od gore navedenog nisam izmislila. Na sve gore navedeno mi se žale ljudi. Ako lažu oni, lažem i ja. Nemam razloga ne vjerovati ljudima, a kao njihova zastupnica dužna sam progovarati u njihovo ime. Osobno, i kao političarka i kao pojedinka želim da naša bolnica bude primjer drugima, da ju razvijamo i unaprjeđujemo jer je to jedini način da našim sugrađanima jamčimo dostojanstveno i kvalitetno liječenje. To nećemo uspjeti ukoliko ne pogledamo istini u oči, ako probleme negiramo, a glasnike ubijamo. I na kraju, bez želje i namjere da politiziram ovu temu pozivam gospodina Vukovića da on prestane politizirati, obmanjivati javnost i izvoditi igrokaze kako bi prikrio činjenicu da je najistureniji vezni igrač HDZ-a koji od te uloge vjerojatno ima koristi, a umirovljenici od toga nemaju ama baš ništa. Meni kao socijaldemokratkiniji nije i nikada neće biti svejedno u kakvim uvjetima života žive građani koji su na bilo koji način ranjive skupine društva, bez obzira radilo se o djeci, mladima, osobama s invaliditetom, manjinama, umirovljenicima, socijalno ugroženim obilteljima i radnicima. Njihove interese ću uvijek zastupati i za njih se boriti. I u tome me oni koji su na platnoj listi HDZ-a neće spriječiti, a još manje ušutkati.
S poštovanjem,
Sabina Glasovac,
vijećnica u Gradskom vijeću Grada Zadra