Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Lazović: Zadrani su očito željni drugačijeg filma, nemojmo im to uskratiti

25.08.2016. 22:00
Lazović: Zadrani su očito željni drugačijeg filma, nemojmo im to uskratiti


Posljednji dan Avvantura Film festivala, njegovog sedmog izdanja, donio nam je i posljednju tiskovnu konferenciju na kojoj su sudjelovali Nenad Korkut, koji je u žiriju za kratki film, Danilo Šerbedžija koji je u žiriju za prvi i drugi film, redatelj Peter Webber i zadarska glumica Tihana Lazović koji su u ovogodišnjem žiriju u kategoriji europske koprodukcije.
Nakon što su članovi žirija govorili o ovogodišnjim filmovima, ne želeći otkriti previše detalja o pobjednicima kako ne bi „upropastili” sinoćnju dodjelu nagrada, Danilo Šerbedžija zamolio je za riječ.
– Moram još nešto reći. Ovaj filmski festival je bitan, a Zadar je grad koji ovakav festival zaslužuje. Žao mi je što se Sergej i ekipa ove godine moraju grčevito boriti da festival uspije, a uspio je, i nadam se da u budućnosti neće imati ovakvih problema te da će dobiti podršku koju zaslužuju, kazao je Šerbedžija.
Na njega se nadovezala i glumica Tihana Lazović koju je publika u Zadru, nakon kinodistribucije, na festivalu mogla vidjeti u sporednoj ulozi u filmu „S druge strane” Zrinka Ogreste, a koji je ove godine u utrci za nominaciju za Oscara u kategoriji najbolji strani film.
– Vidjela sam pun lapidarij Narodnog muzeja nekoliko večeri zaredom, očito je da se Zadranima sviđa ta lokacija, možda čak i više od one na Forumu. Zadrani su očito željni drugačijeg filma, nemojmo im to uskratiti, poručila je Tihana.


 DOBITNICI


Kratki film – Piknik – redatelj Jure Pavlović;
1. i 2. film – One of us – redatelj Stephan Richte;
Europska koprodukcija:
   – Grand Prix – Glory – redatelji Petar Valchanov, Kristina Grozeva;
   – najbolji redatelj – Damjan Kozole, film Noćno đivljenje;
   – najbolja glumica – Ksenija Marinković, film S one strane Zrinka Ogreste;
   – najbolji glumac – Stefan Denolyubou, film One of us Stephana Richtea.