Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Nela Šarić i Vjekoslav Babić i treći put pjevali i svirali na festivalu

25.08.2016. 22:00
Nela Šarić i Vjekoslav Babić i treći put pjevali i svirali na festivalu


Ugledni glazbenici, sopranistica Nela Šarić i pijanist Vjekoslav Babić, svojim su nastupom u srijedu navečer na Trgu Petra Zoranića zatvorili ovogodišnji Zadar classic open air. Bio im je to treći nastup na tom festivalu ovoga ljeta, oboje su na njemu sudjelovali i prethodnih godina, a Nela Šarić od njegova utemeljenja, 2013. godine.
Festival Zadar classic open air u svom je četvrtom izdanju zabilježio ukupno 12 koncerata, na kojima su pjevali ili svirali uglavnom mladi zadarski glazbenici. Otvorio ga je sredinom lipnja zadarski zbor Zoranić, a kroz srpanj i kolovoz u dva ili tri navrata nastupili su: gitarist Luka Stipanov, Dina & Mel, Zadarski kvartet klarineta te Nela Šarić uz klavirsku pratnju Vjekoslava Babića. Svi su se oni, tako, pridružili želji brojnih Zadrana o što skorijem, novom životu koncertne dvorane u Kneževoj palači, dvorani koja je prije brutalnog razaranja u listopadu 1991. godine, desetljećima bila središte kulturnog, posebice glazbenog života grada.
Festival je prije četiri godine, ustanovio zadarski Lions klub u okviru svoje akcije „Trebamo i želimo koncertnu dvoranu u Kneževoj palači”. Nakon što je obnova palače krenula i njezin se sretan ishod očekuje u zadanim rokovima, na ovom festivalu su se prikupljali dobrovoljni prilozi za uređenje koncertne dvorane u smislu ostvarivanja njezine pune funkcije i ponovne uloge središnjeg mjesta u koncertnom životu grada.