Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

Podrška zadarskih umirovljenika Dogus grupi

25.08.2016. 22:00
Podrška zadarskih umirovljenika Dogus grupi


Poštovani članovi uprave Dogus grupe, poznato nam je da namjeravate uskoro započeti radove na hotelu i drugim sadržajima u Maraska parku Zadar. Ispred šest udruga umirovljenika kao i drugih asocijacija umirovljenika iz Zadra, koji predstavljaju više od 20 tisuća umirovljenika, željeli bismo nazočiti početku otvaranja radova i na taj način još jedanput izraziti vam potporu i zahvalnost za odabir Zadra i njegova području za vaša investicijska ulaganja.
Ovo je sadržaj dopisa koji je Matica umirovljenika Zadarske županije uputila ovih dana vodstvu poznatog turskog investitora koji se, pri realizaciji projekta Maraska parka, suočava, između ostalog, i s otporima dijela lokalnih političara.
Dopis je u ime Matice potpisao njezin tajnik Duško Vuković, inače gradski vijećnik iz redova Hrvatske stranke umirovljenika. Zašto, upitali smo ga.
– U stalnim kontaktima s našim članovima preko Matice umirovljenika, a ima ih oko 40.000 u županiji, glavna nezaobilazna tema je održivost sadašnjeg mirovinskog sustava. Zbog gospodarske recesije koja traje već osmu godinu, jedna od najpogubnijih posljedica je izostanak novih zapošljavanja. Mi imamo danas u zemlji 320 tisuća blokiranih, 70 tisuća ih radi, a ne prima plaću. To se nas umirovljenike izravno tiče, jer bez novih zapošljavanja nema prinosa u mirovinske fondove, mi živimo u permanentnom strahu hoće li i do kada izdržati postojeći mirovinski sustav – pojašnjava nam Vuković pozadinu motiva zbog kojeg su se odlučiti obratiti vodstvu Dogus grupe u Zadru.
Mi iz umirovljeničkih asocijacija nikada nismo digli glas protiv investicija, novih zapošljavanja, razvoja grada, jer je to u interesu sviju nas. Zato smo odlučili pozdraviti ulagačku politiku ove velike turske grupacije, zahvaliti im na odabiru našeg grada za svoje velike investicije. Bilo bi nam drago da prilikom svečanog otvaranja budućeg luksuznog hotela, na taj događaj budu pozvani i predstavnici zadarskih umirovljenika jer će to za nas značiti svojevrsni praznik – zaključuje Vuković.
Na pitanje kakva je bila reakcija Dogus grupe, Vuković nam otkriva da su za iskazanu podršku dobili zahvalu i dodatnu potvrdu da kao investitori ovome projektu od samoga početka pristupaju ozbiljno te da su kao tvrtka primarno usmjereni na posao kojim se bave, njegove rezultate te dobrobit svojih zaposlenika i šire zajednice u kojoj svi zajedno žive i rade.