Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Tečajevi talijanskog jezika za mlade i odrasle

25.08.2016. 22:00
Tečajevi talijanskog jezika za mlade i odrasle


Kulturno društvo Dante Alighieri koje djeluje u Zadru od 1992. godine dio je velike obitelji Societa Dante Alighieri, sa sjedištem u Rimu.
Društvo Dante Alighieri do sada je organiziralo niz kulturnih aktivnosti, brojne seminare i kulturne večeri. Za učenike osnovnih i srednjih škola Društvo je organiziralo literarno-likovni natječaj „Un viaggio con Dante” na koji se odazvao velik broj učenika, a najbolji radovi nagrađeni su vrijednim nagradama.
Društvo Dante Alighieri i Zajednica Talijana ovih dana počinju provoditi tečajeve talijanskog jezika (redovni i intenzivni) obogaćene temama iz mnogobrojnih aspekata talijanske kulture. Bogatstvo talijanske kulture korisnici mogu otkriti i korištenjem fonda knjižnice koja im je na raspolaganju. Posebnost je i izdavanje certifikata ADA. Radi se o jedinstvenom i priznatom dokumentu koji korisnicima garantira kvalitetu didaktičkih postupaka koje nudi Društvo Dante Alighieri.
Važno je napomenuti da „Dante Alighieri” nudi, kako svojim polaznicima, tako i svima koji su za to zainteresirani mogućnost polaganja ispita PLIDA. Radi se o međunarodno priznatom ispitu kojim se potvrđuje razina poznavanja talijanskog jezika. Za one koji žele dodatno produbiti svoje znanje talijanskog jezika organizira se Tečaj konverzacije i talijanske kulture pod vodstvom izvornog govornika gdje se polaznicima nudi mogućnost da na talijanskom jeziku razgovaraju i raspravljaju o različitim temama vezanim uz talijansku kulturu i običaje.
Društvo Dante Alighieri misli i na najmlađe. U prostorijama Zajednice Talijana organizira radionice talijanskog jezika za djecu različitih uzrasta, gdje se djeca upoznaju s jezikom i kulturom na zabavan način, kroz različite igre i aktivnosti. Osim toga organizirani su i tečajevi slikanja za odrasle i djecu.
Prostorije društva nalaze se u Kovačkoj 2, a dio aktivnosti se odvija u prostorijama Zajednice Talijana u Ulici Borelli 8. Sve informacije možete dobiti na 023/ 211-012 u vremenu od 9 – 12h ili na mob. 091 211 0120 Svi ljubitelji umjetnosti, talijanskog jezika i kulture su dobrodošli, poručuje predsjednik društva Mirko Marušić.