Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Tepeš: Interne ankete najavljuju nam odlične rezultate

25.08.2016. 22:00
Tepeš: Interne ankete najavljuju nam odlične rezultate


Domovinska koalicija jučer je u Zadru predstavila svoj program najavljujući “odlične rezultate” na predstojećim izborima za koje im sadašnje ankete predviđaju osvajanje 0,7 posto glasova.
Na pitanje što im daje osnovu za takav optimizam, predsjednik HSP Ante Starčevića Ivan Tepeš, odgovorio je da “imaju rezultate internih anketa” naglašavajući i činjenicu da je “ova jedinica pravaški i desno nastrojena”.
– Dio programa HSP AS-a i Domovinske koalicije odnosi se na hrvatsko iseljeništvo zaboravljeno od svih. Želimo mlade i obrazovane ljude vratiti u Hrvatsku jer vidimo kako je svake godine upisano sve manje prvašića. Ne treba velika pamet da vidiš da nas za 50 godina neće biti – kazao je Tepeš.
O programu su govorili i nositelj liste Domovinske koalicije u IX. jedinici Anto Kovačević, te Dalibor Barešić, Ivan Plazina, Ivica Rajčić i Jure Mandušić, a Kovačević se posebno osvrnuo na gospodarstvo Zadarske županije.
– Kako je moguće da je najljepša marina u Sukošanu došla u turske ruke, kako je moguće da Mandalina kod Šibenika dođe u turske ruke, a Turci imaju 30 posto vlasništva u ACI-ju. To je najjači hrvatski nautički kapital, zar ćemo ga prodati, a imamo čiste prihode? Jesmo li mi nesposobni ili nas vlast pravi takvima? Nećemo dopustiti raslojavanje hrvatskog društva, mi volimo Hrvatsku više od svoga džepa. Za ovu je situaciju najviše kriv HDZ jer ništa nije učinio – poručio je Kovačević, iskazujući ogorčenje ovakvom državom.