Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Od Zadra do Vira na biciklima

25.09.2011. 22:00
Od Zadra do Vira na biciklima


Trećom po redu tradicionalnom biciklijadom pod nazivom “Od Branimira do Kotarine” i službeno je označen kraj ovogodišnje turističke sezone na Viru. Manifestaciji se odazvalo pedesetak sudionika.
 Biciklisti su pod vodstvom tajnika BK Donat Ivana Krpine i virskog općinskog načelnika Kristijana Kapovića u 10 sati krenuli od kavane Branimir prema otoku Viru. Rutu dugačku 30 kilometara uz pratnju i osiguranje policijskih djelatnika zadarske Prometne policije, liječničkog tima zadarske Hitne pomoći te servisnog tima prošli su za 100 minuta.
Po dolasku na cilj na glavnom mulu ispred zgrade općine za sudionike je organiziran bogat ručak.
Virani su za sudionike biciklijade u velikom kuharskom loncu pripremili 120 kilograma daganja na buzaru uz što su podijelili 150 litara raznih vina, piva, sokova i vode. Sve prisutne tom prilikom je zabavljao glazbeni trojac “Bura” iz Bibinja.
 Kako sudionici biciklijade svojim kućama ne bi otišli praznih ruku ta kako bi im ujedno ovaj događaj ostao u što trajnijoj uspomeni, direktor Ureda TZ-a Vir Šime Vučetić udijelio im je prigodne darove. Roko Zorović, Kristina Perić i Boris Petrinec su tom prilikom na poklon dobili bicikle.