Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Milin startao pobjedom, na redu Dinamo

Autor: Drago Bajković

25.09.2012. 22:00
Milin startao pobjedom, na redu Dinamo

Foto: Marin GOSPIĆ



Zadar će u osmini finala Hrvatskog nogometnog kupa igrati protiv Dinama. Danas je prvoligaš sa Stanova u utakmici osrednje kvalitete golovima Ivana Ćurjurića i Antonija Mršića prošao dalje u ovom natjecanju. Nije to bila utakmica za pamćenje, ali osnovni cilj je postignut što je svakako napredak u odnosu na prošlu subotu kada su Zadrani na Stanovima stradali protiv Intera.
Shodno najavama novi trener prvoligaša sa Stanova Ferdo Milin poprilično je ispremiješao sastav za susret s Konavljaninom, vjerojatno pokušavajući pronaći raspoložene pojedince koje bi mogao u subotu suprotstaviti Zagrebu. Tako je na poziciji libera zaigrao Igor Prahić, na lijevom stoperu Ivan Šimurina, a na desnom Ante Sarić. I na bokovima nova imena, na lijevom je zaigrao Nijemac Marcel Heister, a na desnom Šime Gržan. Kapetan Jakov Surać zaigrao je od prve minute, a u veznoj liniji društvo su mu činili Igor Banović i Luka Begonja. U špici je usamljen bio Ivan Jolić, a kao povučeni napadač u sastavu se pojavio Ivan Ćurjurić.
Ono što je bilo pozitivno u tom prvom poluvremenu je da je Zadar imao terensku inicijativu, slagao akcije i to bez srljanja. Bilo je vidljivo da Milin ovu utakmicu koristi kao generalnu probu za dvoboj sa Zagrebom.
Prvu prigodu na utakmici imaju Zadrani u 5. minuti. Begonja je ušao u šesnaesterac gostiju i odlično uposlio Ćurjurića koji iz prve tuče. Lopta je prošla tik pored desne vratnice Zebićev gola. Igrala se 12. minuta kada je Ćurjurić odlično na lijevoj strani vidio utrčalog Heistera koji iz prve tuče solidno, nažalost, preko gola. U 24. minuti Ćurjurić je iz slobodnog udarca sa 30-ak metara dobro zagrijao vratara Zebića koji krajnjim naporom loptu izbacuje u korner. U 28. minuti Zadrani dolaze u vodstvo. Bila je to lijepa akcija koju je započeo Jolić okomitom loptom u kazneni prostor gostiju, Begonja je stiže i iz prve zavrće prema sredini gdje Ćurjurić glavom zakucava za vodstvo Zadrana – 1:0. Gosti prvi put ozbiljno prijete u 35. minuti, Njire je pokušao iz slobodnjaka sa 30 metara, Gluić je siguran. Ilijašević je u 41. minuti mogao kazniti propuste u obrani Zadrana, lopta je prohujala pored desne vratnice Gluićeva gola. S minimalnim vodstvom Zadrana otišlo se na odmor.
Prvi su u drugom dijelu zaprijetili gosti. Ilijašević je u 57. minuti tukao sa 20-ak metara, Gluić kroti loptu bez većih problema. Igrala se 65. minuti kada su gosti izborili kazneni udarac. Zadrov tragičar bio je Ivan Jolić koji je “škaricama” pokušao izbiti loptu iz svog šesnaesterca, ali je umjesto nje kopačkama po glavi dohvatio utrčalog Grbešića. Sudac Svilokos bez krzmanja pokazao je na kreč. Ipak, gosti nisu uspjeli poravnati, Marijan Vuka pokušao je plasirati loptu pod gredu, na njegovu žalost lopta je prešla preko okvira Gluićeva gola. U završnici utakmice Milin je u igru ubacio juniora Stipu Pericu kojem je ovo bio prvoligški debi. I to mu se isplatilo. Najprije je prekrasnim škaricama pucao preko vrata gostiju, da bi u 86. minuti izborio najstrožu kaznu i natjerao ono malo gledatelja na tribinama da mu zapljeska. S kreča precizan je bio Antonio Mršić – 2:0. U sudačkoj nadoknadi mogao je Begonja golom zapečatiti ovu pobjedu, ipak kao pobjednik je iz tog dvoboja izašao Zebić.


 ZADAR – KONAVLJANIN 2:0


ZADAR – Igralište u Stanovima. Gledatelja: 150. Sudac: Vlado Svilokos (Sisak). Pomoćnici: Goran Perica (Šibenik) i Slaven Skender (Rijeka). Strijelci: 1:0 Ćurjurić (28′), 2:0 Mršić (87′-11 m). Žuti kartoni: Banović (Zadar), Jelčić, Šmanjak, Šandrk (Konavljanin). Crveni:-
ZADAR: Gluić, Prahić, Šimurina, Sarić, Gržan, Banović (od 62. Tokić), Surać, Ćurjurić, Heister (od 46. Mršić), Begonja, Jolić (od 82. Perica). Trener: Ferdo Milin
KONAVLJANIN: Zebić, Antonović (od 77. Marić), Šandrk, Šmanjak, Vuka (od 78. Jair), Grbešić (od 80. Benić), Njire, Ilijašević, Karabatić, Lojić, Jelčić. Trener: Damir Borovac