Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Posovci s Crvenih kuća u svoje stanove tek 15. listopada

Autor: Siniša Klarica

25.09.2012. 22:00
Posovci s Crvenih kuća u svoje stanove tek 15. listopada

Foto: Zvonko KUCELIN



Za POS Crvene kuće još nije stigla uporabna dozvola jer po mišljenju nadzora, na parceli nije riješeno pitanje odvodnje oborinskih voda


Stanari POS-ove zgrade na predjelu Crvene kuće u Zadru ipak u petak neće useliti u svoje stanove. Useljenje je odgođeno do 15. listopada, a razlog je hortikulturno uređenje okoliša. Bez toga APN ne može formirati konačnu cijenu stanova.
– Jako mi je žao što se cijela situacija razvlači. Tim više mi je žao što je Grad Zadar i to već mjesecima prije, ispunio svoje obveze glede izgradnje infrastrukture. Eto, ne preostaje nam ništa drugo nego urgirati da stanari što prije usele u svoje stanove, rekao nam je u kratkom komentaru novonastale situacije zadarski gradonačelnik Zvonimir Vrančić.
Vrančić je dodao kako za POS Crvene kuće još nije stigla uporabna dozvola jer po mišljenju nadzora, na parceli nije riješeno pitanje odvodnje oborinskih voda. Podsjetimo se, ovo je u mjesec dana drugo prolongiranje useljenja. Rok za useljenje bio je 31. kolovoza, ali tad izvođač radova nije dovršio radove na plinskoj mreži. Također je APN budućim stanarima odaslao dopis u kojem stoji da je krajnji rok otklanjanja uočenih nepravilnosti 30. rujna jer su tijekom tehničkog pregleda, manje zamjerke imali vatrogasci i MUP.
Zanimljivo je da su prije nekoliko tjedana u APN-u rekli da je predviđena cijena kvadrata POS-a na Crvenim kućama bila zakonski maksimalnih 1.107,37 eura za m/2 pala na 1.026,89 eura za m/2. Na pitanje hoće li barem 15. listopada biti i konačni datum useljenja, u APN nisu znali odgovoriti.