Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Big Game Fishing kod Murtera (FOTOGALERIJA)

25.09.2013. 22:00
Big Game Fishing kod Murtera (FOTOGALERIJA)


Športsko-ribolovno društvo “Punta Rata” iz Jezera, na otoku Murteru, osnovano je 1996. godine i značajan je čimbenik športskog ribolova na moru i takve turističke ponude Republike Hrvatske. Zadnji tjedan u mjesecu rujnu ova udruga organizira Međunarodno natjecanje lova na veliku ribu pod nazivom “Big game fishing – Jezera”.
Upravo sada traje 15. međunarodno natjecanje u lovu na veliku ribu i na njemu sudjeluju 44 posade iz cijeloga svijeta. Big Game Fishing je sportski ribolov koji se zadnjeg tjedna u rujnu odvija na otvorenom moru u posebno opremljenim brodovima. U međunarodnom sportsko-udičarskom natjecanju love se tune, morski psi i iglane.
Ovo je borba s tunama, morskim psima i ostalim velikim ribama našeg mora koristeći samo ribarske štapove i vlastite mišiće.
Standardne natjecateljske ekipe čine posade iz Švedske, Danske, Njemačke, Slovenije, Norveške, Italije, Češke Republike, SAD-a, Južnoafričke Republike, Hrvatske…. Cijelo natjecanje vodi se po pravilima IGFA-e (International Game Fishing Assotiation), a glavni cilj je promidžba sportskog ribolova i Hrvatske kao jedne od najatraktivnijih i prepoznatljivih destinacija za Big Game Fishing.