Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Paškalin: Osjećaj sigurnosti je od neprocjenjive važnosti za društvo

25.09.2013. 22:00
Paškalin: Osjećaj sigurnosti je od neprocjenjive važnosti za društvo


Zadarska je policija jučer svečano proslavila svoj dan, a u povodu toga djelatnicima i gostima obratio se prvi čovjek Policijske uprave zadarske Neven Paškalin.
– Osjećaj sigurnosti je od neprocjenjive važnosti za naše društvo. Naša profesionalna i moralna obveza je da sve svoje znanje i profesionalno iskustvo, ali i entuzijazam usmjerimo ka dobrobiti cijele zajednice – rekao je Paškalin ocijenivši stanje sigurnosti na području u nadležnosti PU zadarske povoljnim. Tome u prilog idu statistički podaci, koje je potom iznio, koji kazuju da je broj prometnih nesreća s poginulim osobama smanjen za čak 300 posto, dok je otkrivenost kaznenih djela organiziranog kriminaliteta bolja za više od 43 posto u odnosu na prethodnu godinu.
Na svečanosti Dana policije u ime Zadarske županije govorio je i dožupan Rudolf Dvorski koji je podsjetio na redarstvenike koji su činili prve obrambene snage RH i koji su položili živote za slobodu, samostalnost i nezavisnost domovine.
– Velika je odgovornost na policiji koja svojim djelovanjem na održavanju reda i mira sustavno podiže sigurnost i povjerenje građana i tako pridonosi kvaliteti življenja cjelokupne zajednice – zaključio je Dvorski. Potom je mons. Želimir Puljić, zadarski nadbiskup Dan policije, ali i blagdan sv. Mihovila, njihova zaštitnika, čestitao svim policajcima i njihovim gostima čestitao.
– Sveti Mihovil je zaveo red govoreći svima kako nema nikoga osim Boga koji može vladati i upravljati, podsjetio je mons. Puljić policajce na riječi njihova sveca zaštitnika.
Već tradicionalno svečanost Dana policije završila je demonstracijom vještina Interventne policije koji su za ovu prigodu izveli nekoliko vježbi i zorno pokazali da se građani, zaista imaju na koga osloniti i uzdati ukoliko se nađu u nevolji. Svečanost je završena nastupom legendarnog Bepa Matešića i prigodnom zakuskom.