Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Tokić i Tadić za prolaz Zadrana

25.09.2013. 22:00
Tokić i Tadić za prolaz Zadrana


Momčad Zadra je opravdala ulogu favorita i plasirala se u osminu finala Hrvatskog nogometnog kupa. U Sisku su bili bolji od domaće Segeste u utakmici koja nije plijenila ljepotom i kvalitetom, ali partija koju su pružili Zadrani bila je dovoljna za prolaz u ovom natjecanju. Slavlje su Zadranima pogocima donijeli Ivan Tokić i Josip Tadić.
Prvo poluvrijeme proteklo je u slaboj igri u kojoj su Zadrani tek u samoj završnici uspjeli slomiti otpor dobro organiziranog domaćina. Igrači i jedne i druge momčadi imali su puno izgubljenih lopti pa gledatelji nisu mogli uživati u nekom kvalitetnom nogometu.
Prva je zaprijetila Segesta. Daleko najbolji u domaćim redovima bio je mladi Ivan Tomičić koji je najviše pokušavao i bio je autor i najopasnijih Segestinih prijetnji. Prvo je pokušao Gluića iznenaditi iz prekida, ali ovaj je nogom izbio s gol linije, a zatim je iz kornera odlično pronašao Borkovića koji pak promašuje cijelu loptu.
S druge strane Zadrani nisu više od pola sata napravili baš ništa. Onda je prvo Hrgović iz slobodnog udarca pucao preko gola da bi u 40. minuti Ivan Tokić uspio pogoditi domaću mrežu. Tome je prethodio solidan pokušaj Tadića iz voleja iskosa, a nakon što u nastavku akcije domaća obrana nije uspjela očistiti loptu iz svojih 16 metara, Tokić je s ruba kaznenog prostora prizemno pogodio suprotni kut Mrmićevog gola.
U drugi dio ušlo se nešto bolje, Segesta je zaigrala malo otvorenije, ali Zadar je to kažnjavao i kroz prorijeđenu obranu je lakoćom prolazio. U 65. minuti gosti su došli nadomak prolaza, postigli su i drugi pogodak koji je prilično uništio Segestine ambicije. Vrlo lošu reakciju sisačke obrane kaznili su Surać, Begonja i Tadić, a potonjeg je lopta pogodila na putu prema golu te prevarila Mrmića. Nakon drugog gola, Zadrani su se zadovoljili s lagodnom prednošću i bez problema su održavali rezultat. S druge strane, Segesta nije uspjela organizirati kvalitetniji napad i opasnije zaprijetiti zadarskom vrataru. U konačnici Zadrani su potvrdili da su kvalitetnija ekipa i zasluženo su prošli u sljedeću fazu natjecanja. I s pola gasa su uspješno odradili posao u Sisku dok je domaćin razočarao poglavito bezidejnošću.
– Zadovoljan sam prije svega zbog činjenice da smo se plasiralu u osminu finala Kupa. Najvažnije je bilo proći i to smo učinili. Do gola su domaćini bili čak i bolji, ali ih je taj pogodak Tokića presjekao. Vidjelo se da nas je ta utakmica na Poljudu ispraznila, a u glavama igrača već je bio i nedjeljni susret s Dinamom na Stanovima. Pogodak Tadića stavio je »točku na i« i rutinirano smo ovu utakmicu priveli kraju. Čestitke mojim igračima, sada se okrećemo dvoboju s »modrima« – kazao je nakon utakmice Ferdo Milin, trener momčadi sa Stanova.