Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Ivan Gobin osvojio “Otok ljubavi”

25.09.2016. 22:00
Ivan Gobin osvojio “Otok ljubavi”


Ivan Gobin, član TK Zadar, ponio je naslov pobjednika trećeg po redu Supersprint triatlona “Otok ljubavi” održanog u subotu u Sv. Filipu i Jakovu. Gobinu je za 750 metara plivanja, 20 kilometara biciklom do Sikova i nazad te pet kilometra trčanja u dva kruga do Turnja trebalo jedan sat tri minute i 30 sekundi, što je za tri i pol minute bolji rezultat od onog koji je ostvario prošlogodišnji šampion, splitski student Liam O’driscool iz Engleske.
– Triatlon nije samo sport, već način življenja, rekao je Gobin, predsjednik i osnivač zadarskog Triatlon kluba koji je šampionsku titulu ponio i na prvom filipjanskom triatlonu.
Protekle godine se nije natjecao, bio je uz Milana Mandića glavni sudac triatlona, tri sportske discipline spojene u jednom natjecanju.
– Imali smo idealne vremenske uvjete, ali cijeli Supersprint triatlon je prošlo regularno, u najboljem redu i iznimno pozitivnoj atmosferi, istaknuo je Gobin.
Sportsko-turističku manifestaciju Triatlon “Otok ljubavi” pokrenula je Turistička zajednica Sv. Filipa i Jakova uz potporu Općine Sv. Filip i Jakov, a u organizaciji Triatlon kluba Zadar. Pokrovitelji manifestacije su Zadarska županija, Ilirija d.d. Biograd i udruga Napredak Sv. Filip i Jakov, te Škrokoplov iz Neviđana na otoku Pašmanu, a sponzori Smit commerce Donji Stupnik i ATN Croatia.
– Cijelu priču, plivanje, trčanje i biciklizam želimo podići na jednu višu razinu. Želja i cilj nam je da to preraste u državno prvenstvo, ali otvoreno ne samo za triatlonce, već i rekreativce i da se sudionici mogu prijavljivati i za štafetu, pa se mogu izmjenjivati u disciplinama, naglasio je Gobin.
U konkurenciji 22 triatlonaca drugo mjesto s rezultatom jedan sat šest minuta i pet sekundi osvojio je Ivan Tuta, također član TK Zadar. Brončana medalja otišla je u Zagreb, Tomislavu Ivrlaču iz TK Petar Zrinski, koji je za Tutom zaostao tek pet sekundi.
U zahtjevnom sprint triatlonu od žena je najuspješnija bila Made Žeravica iz TK Dubrovnik s rezultatom od jednog sata, 22 minute i 50 sekundi. Za njom su u cilj dotrčale članice TK Zadar, Mina Mikec i Antonia Miljanić.
S obzirom da se ovom manifestacijom promovira Galešnik – Otok ljubavi sudionici triatlona i gosti imali su prigodnu promotivnu, besplatnu vožnju Pašmanskim kanalom brodom do otočića Galešnjaka.