Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Kajacima od Maslenice do Obrovca

25.09.2016. 22:00
Kajacima od Maslenice do Obrovca


Domagoj Bašić i Marko Bašić, mladi sportaši-rekreativci iz Meke Drage, zaseoka u Kruševu, pobjednici su prvog Kayak tandem kupa održanog na morsko-riječnoj stazi od Maslenice do Obrovca, ukupne duljine 15 kilometara.
– Upornost je bila ključna u našoj pobjedi, kazao je Domagoj, koji je s prezimenjakom najbrže prošao nadnaravnu stazu Novigradskog mora i grimizne ljepotice Zrmanje. Drugo mjesto su zauzeli također Bašići, natjecatelji iz Meke Drage, Tomislav Bašić i Ivan Bašić, a treće Natali i Sandru Brčinoviću iz zadarskog kluba borilačkih vještina Krav Maga, koji su na natjecanje došli sa čak osam članova kluba.
– Svih 50-ak natjecatelja nastupilo je bez plaćanja kotizacije, osigurani su im kajaci, vesla i prigodni domjenak na cilju, pohvalio se inicijator natjecanja Dragan Župan, direktor Turističke zajednice Grada Obrovca, koja kup organizira u suradnji sa Županijskom ustanovom Natura Jadera.
Starter je bio Ivan Matić iz Kruševa, nezavisni vijećnik Gradskog vijeća Obrovca, koji je zajedno s Stivenom Brljačom s brodicama kajakaše pratio cijelu stazu, od masleničke do obrovačke rive.
Među 50-ak natjecatelja bilo je i 10-ak žena, među njima i Maja Špralja iz Zadra i Dajana Pavasović iz Novigrada, koje su svoje snage i vještine odmjeravali s muškarcima.
– Ne mogu veslati kao muškarac, ali itekako poznajem svaki dio Novigradskog mora i dobar dio Zrmanje, kazala je Dajana iz Novigrada, dok je Maja iz Zadra dodala kako je veslanje jedno od idealnih rekreacija za odmor duše i tijela.
Osim Kayak tandem kupa u sklopu Zrmanja Adventure Festival održala se velika utrka Zrmanja River Trail. U nadolazeću subotu održat će se još i MTB Marathon po Velebitu.