Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Uskoro natječaj za mjesto gradske pročelnice za financije

25.09.2016. 22:00
Uskoro natječaj za mjesto gradske pročelnice za financije


Nakon polaganja vijenaca povodom Spomendana ZAVNOH-a, gradonačelnik Zadra Božidar Kalmeta odgovarao je na novinarska pitanja oko statusa najaktualnijih gradskih projekata, ali i revizije komunalne tvrtke Nasadi čiji su rezultati obećani na uvid zadarskoj javnosti. Nakon prozivke oporbe na sjednici Gradskog vijeća kojom se direktora Nasada Lenka Ugrinića optužilo za kupnju grobnice po povlaštenoj cijeni i zapošljavanje članova obitelji bez javnog natječaja, Grad je naložio reviziju svoje komunalne tvrtke. Odluku da se ispita je li poslovanje direktora Ugrinića bilo u skladu sa zakonom, potpisao je Kalmeta koji je jučer najavio kako će revizija biti gotova ovih dana.
Gradonačelnik je izrazio optimizam kako će sredstva za dovršetak Kneževe palače biti povučena do kraja roka, a to je rujan.
– Novac Europske unije bit će potrošen i vjerujem kako ćemo do kraja godine imati svečano otvorenje tog prostora razorenog u ratu – kazao je Kalmeta.
Sve projekte budno prati gradski Odjel za financije pod palicom pročelnice Grozdane Perić, a kako ona uskoro odlazi u Sabor, novinare je zanimalo tko će raditi na proračunu Grada, te tko će preuzeti njenu dužnost nakon konstituiranja Sabora?
– U ponedjeljak će biti objavljeni i službeni rezultati izvanrednih izbora, nakon čega predstoji 20 dana za formiranje Sabora i Vlade. Gospođa Perić sa mnom i sa svojim suradnicima radi na proračunu, a onoga dana kada postane saborska zastupnica imenovat ćemo v.d. pročelnika te raspisati i natječaj – najavio je Kalmeta.
I projekt podizanja spomenika braniteljima koji će se podići na šetnici u Jazinama trebao bi biti priveden kraju, a o tome zašto pregovarački postupak traje toliko dugo, gradonačelnik kaže:
– Najvažnije je da su se sve braniteljske udruge usuglasile oko spomenika i da je prihvaćena inicijativa Udruge roditelja poginulih branitelja. Spomenik ćemo napraviti kada završi pregovarački postupak – poručio je Kalmeta, na kraju spremno komentirajući i povike jednog prolaznika koji im je nakon polaganja vijenaca viknuo: “Lopovi!”
– Prođe tisuću ljudi koji viču bravo, a onda prođe jedan koji viče lopovi. Što ćete, to je demokracija.