Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Bez imalo stresa slavili u derbiju

25.10.2010. 22:00
Bez imalo stresa slavili u derbiju


Odigrali smo jako kvalitetnu utakmicu. Od početka smo preuzeli kontrolu nad utakmicom i nismo niti u jednom trenutku dopustili Poštaru da nam ugrozi pobjedu – rekao je trener Zadra Šime Mijolović


Trebao je to biti pravi derbi sa svim onim epitetima koje donosi dvoboj dvije prvoplasirane momčadi, no kuglači Zadra u Splitu su potpuno deklasirali domaćeg Poštara i ostali usamljeni na čelnoj poziciji prvenstvene ljestvice.
– Odigrali smo jako kvalitetnu utakmicu. Od početka smo preuzeli kontrolu nad utakmicom i nismo niti u jednom trenutku dopustili Poštaru da nam ugrozi pobjedu – rekao je trener Zadra Šime Mijolović, koji ne smatra da je ova pobjeda Zadra veliko iznenađenje.
– Svjesni smo svoje kvalitete. Bili smo u dobrom ritmu, a igrači su odradili sve što se od njih tražilo.
Mnogo toga ste dobili pobjedom mladog Hrvoja Marinovića odmah u uvodu utakmice?
– To sigurno. Jer nam je donio stabilnost i dobar temelj da u drugom paru iskontroliramo utakmicu. Nakon toga smo poveli 3:1 i imali veliku razliku u drvima, tako da smo u konačnici mogli lagani završiti utakmicu.
Izvučeni su parovi prvog kola Europske lige. Zadrane čeka rumunjski Cluj, a prvi susret je na rasporedu 27. studenoga u Zadru.
– Radi se o solidnom protivniku koji nema neke specijalno dobre rezultate na međunarodnoj sceni. U tom dvoboju smo favoriti. No sigurno da to neće biti jednostavna utakmica. Uz to na uzvrat valja putovati nekih 14 sati, tako da moramo u prvoj utakmici stvoriti dovoljno veliku razliku za miran uzvrat – zaključio je Mijolović, koji se nalazi u stručnom stožeru hrvatske reprezentacije koja nastupa na Svjetskom pojedinačnom prvenstvu u Austriji. Od zadarskih igrača nastupaju Hrvoje Marinović i Branislav Bogdanović. Oni danas igraju dvoboje prvog kola.