Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Najbolji lijek za poraz u Vinkovcima je pobjeda protiv Slaven Belupa

25.10.2011. 22:00
Najbolji lijek za poraz u Vinkovcima  je pobjeda protiv Slaven Belupa


Recept za Belupo je jednostavan, ponoviti igru iz utakmica s Hajdukom i Dinamom, i pobjeda je Zadrova. Naravno, to je lakše reći, nego učiniti, ali uz podršku s tribina vjerujemo da motiva neće nedostajati


U Vinkovcima se  nije dogodilo ništa previše  neočekivano. Bitno oslabljeni Zadar je u 12. kolu Prve  HNL doživio poraz od Cibalije 2:0. Neigranje Santinija, Suraća, Mršića i Banovića ipak je bio preveliki hendikep za momčad Dalibora  Zebića koja je u Vinkovcima  dvaput kapitulirala. Najprije  je Kresinger pogodio Ježininu mrežu u 34. minuti, a  posao je dovršio Bartolović u  58. Po izvještajima iz Vinkovaca Zadar nije stvorio niti  jednu 100-postotnu priliku i  kako je kazao Zadrov trener  Dalibor Zebić, nije im preostalo ništa drugo nego čestitati domaćinima na potpuno zasluženoj pobjedi.
Cibalia stigla Zadar
Ovim porazom Zadar se  nije pomaknuo na ljestvici  Prve HNL. Ostali su na 9.  mjestu sa 16 osvojenih bodova i gol razlikom 14:19.  Sve rubrike, pobjede, remiji i  porazi potpuno su identične,  u svakoj “svijetli” broj 4. Cibalia se ovom pobjedom bodovno izjednačila sa Zadrom, ali za jedan zgoditak  imaju lošiju gol razliku.
U 12. kolu ishodi utakmica  bili su većim dijelom očekivani. Vodeći Dinamo nije dopustio iznenađenje na Maksimiru. Pobijedili su Rijeku  2:0 golovima Rukavine i  Krstanovića i zadržali četiri  boda prednosti pred Hajdukom. Prvoligaš s Kantride  ima isti broj bodova kao i  Zadar (16), ali bolju gol razliku na 8. mjestu. Splitski  “bili” su također bili uspješni,  na gostovanju kod Lučkog  slavili su 0:3. Strijelci za Hajduk bili su Zadranin Tomasov koji igra u životnoj formi,  Inoha i Vukušić. Trećeplasirani Split također je osvojio  trobod, pred svojim su gledateljima u Parku mladeži bili bolji od Istre 1961. Split  ovom pobjedom ima 24 boda,  dok su Puljani sa 11 bodova  na 11. mjestu. Inter je u Zaprešiću ispratio “pjesnike” s  tri gola u njihovoj mreži. Primili su jedan što je bilo dovoljno za nova tri boda.  Ovom pobjedom skočili su na  5. mjesto, dok je Zagreb  skliznuo na 7. sa 19 bodova.  Možda i najveće iznenađenje  12. kola dogodilo se u Osijeku gdje su domaćini odigrali 2:2 s posljednjeplasiranim Varaždinom. Valja naglasiti da je Osijek izjednačio  golom Babića u sudačkoj nadoknadi utakmice. Osijek je  na 6. mjestu sa 19 osvojenih  bodova, dok fenjeraš Varaždin na svom kontu ima tek  dva boda. Lokomotiva je na  gostovanju u gradu na četiri  rijeke uspjela uzeti puni plijen, golom Škvorca pobijedili  su Karlovac i sada su 11. sa 15  osvojenih bodova. Za kraj  smo ostavili Koprivničane  koji su sljedeći Zadrov suparnik i to na Stanovima. Slaven Belupo je zgoditkom Brezovca na samom otvaranju  utakmice u 3. minuti slavio  protiv Šibenika. Skočili su na  4. mjesto što sugerira da se  radi o vrlo kvalitetnoj i opasnoj momčadi. Šibenik je ostao 14. sa 9 osvojenih bodova.
Lijek za farmaceute
Jedno je sigurno, Zadrane  u subotu očekuje teška utakmica protiv uvijek neugodnog Slaven Belupa. U sastav  se nakon odrađene kazne  zbog tri žuta kartona vraćaju  Santini, Surać i Banović, a  vjerujemo da će se do subote  oporaviti i ozlijeđeni Mršić.  Momčad Dalibora Zebića odmah po povratku iz Slavonije  počela se pripremati za ovaj  dvoboj i ne sumnjamo da će u  subotu na Stanovima svaki  igrač koji istrči na travnjak  dati 100 posto svojih mogućnosti da se pobijede Koprivničani. Recept je jednostavan, ponoviti igru iz utakmica s Hajdukom i Dinamom, i pobjeda je Zadrova.  Naravno, to je lakše reći, nego učiniti, ali uz podršku s  tribina vjerujemo da motiva  neće nedostajati.
13. kolo svojim će utakmicama u petak otvoriti Lokomotiva i Osijek, te Zagreb i  Split. Bit će to po svemu sudeći vrlo neizvjesne utakmice  u kojima igraju sva tri znaka  sportske prognoze. Lider Dinamo će u subotu u goste Istri  1961. “Modri” su izraziti favoriti, ali Puljani su već znali  pobjeđivati Dinamo na svom  travnjaku. Šibenik će na  svom Šubićevcu dočekati  Karlovac, susjeda na ljestvici.  Bit će to tvrda utakmica u  kojoj malu prednost ipak dajemo domaćinima. Posljednjeplasirani Varaždin će  dočekati pretposljednje  Lučko. Nakon iznenađujućeg boda u Osijeku  (mogli su i pobijediti) ovo im  je prava prigoda za bodovni  priključak ostalima. Rijeka će  na Kantridi ugostiti Cibaliju i  to bi također mogla biti neizvjesna utakmica s malom prednosti na strani domaćina.  Hajduk će na travnjak u nedjelju i to na svoj na Poljudu.  Kontra “bilih” istrčat će Zaprešićani koji su nerijetko  pravili probleme Splićanima  u gradu pod Marjanom. Hajduk nema pravo na kiks ako  se misli zadržati u utrci za  naslov prvaka Hrvatske. Puno interesantnih utakmica,  naravno, ona Zadra i Belupa  za koplje interesantnija od  ostalih, barem za navijače prvoligaša sa Stanova.


Puno igrača izvan pogona




Uoči utakmice sa Slaven  Belupom trener Dalibor  Zebić muku muči s ozlijeđenim i bolesnim  igračima. Po informacijama iz prvoligaša sa  Stanova izvan stroja je  velik broj nogometaša.  Antonio Mršić koji nije  nastupio u Vinkovcima  trenira smanjenim intezitetom i pitanje je hoće  li biti spreman za sraz  sa farmaceutima. Kapetan Jakov Surać je dobio povišenu temperaturu, čini se da se radi o  upali grla. Matej Jonjić  također trenira smanjenim intezitetom, dok  Mario Bilen još uvijek  čeka nalaze. Povratak  Mihaela Kovačevića na  travnjak, tj. treningu,  očekuje se za desetak  dana. Nadajmo se da će  barem dio ovih igrača  biti na raspolaganju Zadrovom strategu za  utakmicu protiv Slaven  Belupa.