Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Prahić: Igra nam samo pobjeda

Autor: Drago Bajković

25.10.2012. 22:00
Prahić: Igra nam samo pobjeda

Foto: Zvonko KUCELIN



Imali smo priliku pobijediti i na Kantridi, a ako nam to tada nije pošlo za nogom, nadam se i vjerujem da će sada na našem travnjaku – kazao je Prahić


Ostao je još jedan dan do sudara Zadra i Rijeke na Stanovima. Obje momčadi su poražene u prošlom kolu, prvoligaš sa Stanova je stradao u Gradskom vrtu, dok je prvoligaš s Kantride izgubio bodove protiv Splita na svom travnjaku. Jedno je sigurno, i jedni i drugi će se htjeti “vaditi” u ovoj utakmici pa je za očekivati, u najmanju ruku, žestok dvoboj dva jadranska prvoligaša.
– Protiv Osijeka smo nažalost ponovno loše ušli u utakmicu. Iz individualne greške primili smo rani gol i to nas je na kraju koštalo bodova – kazivao je jučer ujutro stoper Zadra Igor Prahić.
– Teško se vratiti kada se već u početnim minutama utakmice nađeš u rezultatskom zaostatku. To nas je unazadilo u našim namjerama i šokiralo, pa do poluvremena nismo uspjeli napraviti niti jednu suvislu akciju iz koje bismo priprijetili domaćinima. U drugom poluvremenu smo bili bolji, stvorili smo nekoliko prilika i poluprilika, ali nažalost nismo poentirali. I ja sam imao dvije prilike da zatresem mrežu, ali lopta nije htjela u gol.
Svjestan je Prahić, kao i njegovi suigrači, da se Zadar nalazi u teškoj situaciji na predzadnjem mjestu prvoligaške ljestvice.
– Pogled na ljestvicu je jako neugodan. Imamo samo sedam bodova i na korak smo od posljednjeg mjesta. Smatram da nismo za otpis, dapače, ima još puno utakmica pred nama i siguran sam da ćemo se izvući iz ove krizne situacije. Prvu priliku imamo sutra protiv Rijeke.
Na Stanovima uopće ni ne pomišljaju na neki drugi ishod osim pobjede protiv prvoligaša s Kantride.
– Protiv Rijeke nam igra samo pobjeda, na to nas tjera situacija u kojoj se nalazimo. Od prve minute moramo se postaviti čvrsto i agresivno i mislim da možemo osvojiti tri boda u toj utakmici. Rijeka ima kvalitetnu momčad punu iskusnih igrača koji su već prekaljeni na prvoligaškim travnjacima. Oni su, međutim, još uvijek nova momčad i nisu uigrani 100 posto. Upravo u tom segmentu vidim priliku za pobjedu.
Na koga bi posebno trebalo obratiti pažnju u riječkim redovima?
– S nekim igračima sam igrao u Varteksu i znam koliko mogu. Smatram da ovu utakmicu neće dobiti pojedinac, već kolektiv koji se nametne. Vjerujem da ćemo to biti mi. Imali smo priliku pobijediti i na Kantridi, a ako nam to tada nije pošlo za nogom, nadam se i vjerujem da će sada na našem travnjaku – optimističan je bio Prahić.