Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

“Rekli su nam da ostanemo mirni pa se nikomu ništa neće dogoditi”

Autor: Minja Gugić

25.10.2012. 22:00
“Rekli su nam da ostanemo mirni pa se nikomu ništa neće dogoditi”


Ono što je na raspravi zasigurno bilo najzanimljivije ni ovoga puta nije bilo za novinarske uši, a riječ je o svjedočenju Larise Svjetličić, djevojke optuženog Roka Kere (24). Dok je ona svjedočila čak su i dvojica okrivljenih bila vraćena u pritvor te je nakon toga suđenje odgođeno za sljedeći tjedan


Nakon što je na prošloj raspravi Sudsko vijeće kojim predsjeda Marijan Bitanga odlučilo zatvoriti za javnost preslušavanje telefonskih razgovora među optuženicima, ali i njihovim poznanicima i prijateljima jer je riječ o snimkama prikupljenim policijskim prisluškivanjem, ista se stvar dogodila i u petak uz već uobičajeno obrazloženje kako je u pitanju zaštita privatnosti optuženih.
Naime, ono što je zasigurno bilo najzanimljivije ni ovoga puta nije bilo za novinarske uši, a riječ je o svjedočenju Larise Svjetličić, djevojke optuženog Roka Kere (24). Dok je ona svjedočila čak su i dvojica okrivljenih bila vraćena u pritvor te je nakon toga suđenje odgođeno za sljedeći tjedan.
Radi se o nastavku suđenja protiv dvojice Zadrana Ante Batura (31) i njegovo sedam godina mlađeg prijatelja Roka Kere koji se optužnicom zadarskog tužiteljstva terete za dva oružana razbojstva – u obiteljsku kuću u Biogradu i automat klub “Interigre” kod nogometnog stadiona na Stanovima u svibnju prošle godine.
No prije Larise Svjetličić u petak je ispitan 48-godišnji Leonardo Letina koji je imao baš tu “sreću” da je tu večer “ubijao” s društvom u automat klubu u sitne, noćne sate kada su, kako je rekao, “uletjela dvojica maskiranih pljačkaša”.
– Mi smo u tom trenutku bili za igračkim stolom. Bili su totalno maskirani – prekriveni “lancunima” i s fantomkama na glavama. Rekli su nam da ostanemo mirni, da se ne mičemo i da se nikomu ništa neće dogoditi. Jedan od njih se u našoj prostoriji zadržao samo kratko, a drugi je kao ostao s nama i sve skupa je trajalo svega možda minutu. Viši muškarac je imao pušku i on nas je upozorio da se ne mičemo i da ne diramo mobitele – prisjećao se svjedok Letina.
Dodao je kako je u jednom trenutku čuo vrisak blagajnice u susjednoj prostoriji gdje je bio otišao jedan od pljačkaša, ali da on ništa nije mogao vidjeti s mjesta gdje se nalazio. Pljačkaši su vrlo brzo otišli, a blagajnica je bila u totalnom šoku i samo je uspjela prozboriti: “Ajme, meni što ću sad….”
Svjedok Letina je potom pozvao policiju. Na kraju je naglasio kako pljačkaše nikako ne bi mogao prepoznati jer su bili potpuno maskirani. No, rekao je kako je vidio puščanu cijev koja je jednom od njih virila ispod plahte.
Dvojica optuženih nalaze se u pritvoru zadarskog Istražnog centra od dana uhićenja, 24. svibnja prošle godine.
VIŠE U TISKANOM IZDANJU