Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Puštanje Bihaćke u promet pitanje dana

25.10.2016. 22:00
Puštanje Bihaćke u promet pitanje dana


Otvorenje bivše Bihaćke ulice, sadašnje Ulice Borka Šarlije Kese trebalo bi se dogoditi za koji dan, vjerojatno krajem tjedna, potvrdio je gradski pročelnik Darko Kasap.
Dugoočekivano puštanje u promet ove ulice ovisi o vremenskim uvjetima.
– Rok za otvaranje ulice je prošao jer su kiše usporile radove. Uvaljan je tampon i treba nanijeti novi sloj asfalta prije kiše koja se očekuje. Ako se to uspije napraviti, Bihaćka bi se trebala otvoriti krajem tjedna, rekao je Kasap.
Bihaćka ulica godinama je čekala na rekonstrukciju i bila zatvorena za promet, dijelom i zbog sporog rješavanja imovinsko pravnih odnosa tamošnjih stanovnika.
Nakon rekonstrukcije Splitske ulice i skorog otvaranja Bihaćke promet bi se u ovom dijelu grada trebao odvijati u svim smjerovima bez poteškoća i zastoja.
Kasap najavljuje i skorašnje radove na izgradnji rotora kod Čistoće koji će početi početkom studenog.
– Riječ je o frekevntnoj točki za koju je je MUP procijenio kako je po broju prometnih nesreća crna točka u prometu. Izgradnju rotora s 750 tisuća kuna financira MUP, a rok za dovršetak radova je 60 radnih dana. Kako međutim, ulazimo u razdoblje božićnih blagdana, moguće je zbog toga pomicanje roka, a dinamika izvođenja ovisit će i o vremenskim prilikama.