Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Rasprodaja ugleda traje i dalje

Autor: Drago Bajković

25.11.2009. 23:00
Rasprodaja ugleda traje i dalje

Foto: Vedran SITNICA



Najveći optimisti nadali su se da Zadar napokon može u Kranjčevićevoj prekinuti niz gostujućih poraza. Međutim, pokazalo se da optimizam u ovo slučaju graniči s utopijom
Najveći optimisti nadali su se da Zadar napokon može u Kranjčevićevoj prekinuti niz gostujućih poraza. Međutim, pokazalo se da optimizam u ovo slučaju graniči s utopijom. Uostalom i kladionice su blokirale taj par vjerujući da je konačan ishod već unaprijed poznat. Kako bilo da bilo Zebićeva momčad je još jednom stradala na strani arhivirajući četiri zgoditka u svojoj mreži. Ne treba zanemariti da je Zadar gostovao kod fenjeraša, ali ni to nije pomoglo u nakani da se izvuče barem remi. Ne bi ovaj poraz ni bio toliko bolan da se ne zna kako Zadar u sljedećem kolu ponovno gostuju, ovaj put u Vinkovcima, a nakon toga na Stanove stiže Hajduk. Teška serija utakmica, i vrlo opasna u slučaju uzastopnih kikseva.
Kladioničarka afera
Ne smijemo nikako zanemariti ni novu kladioničarsku aferu koja je i ovaj put ponovno prvo “svratila” na Stanove. Razlika je u tome da afera nije samo u sferi hrvatskog nogometa već europskog, a od navodnih četrnaest namještenih utakmica Prve HNL prva je na vidjelo isplivala ona Zadra i Hajduka odigrana na Stanovima u sezoni 2008/09 koju su splitski “bili” dobili rezultatom 0:3. Sve to zasigurno utječe na momčad koju očekuje teško gostovanje kod momčadi Stanka Mršića.
Što se tiče prošlog kola rezultati su uglavnom bili očekivani. Hajduk se napokon probudio. ispratili su Sesvećane s Poljuda sa šest zgoditaka u njihovoj mreži. Navodno je Hajduk mogao zabiti još najmanje toliko zgoditaka, ali i ovako Reja napokon može biti zadovoljan učinkovitošću svojih napadača. Derbi kola igrali su u Vinkovcima Cibalia i Osijek. U slavonskom sudaru nije bilo pobjednika, a gledatelji su mogli vidjeli itekako kvalitetnu predstavu. Vinkmovčani su pali na treću poziciju na ljestvici,a Osijek je odmah iza njih. Na drugo mjesto zasjeo je ponovno Šibenik koji je minimalnom pobjedom nad Međimurjem podno Šubićevca nastavi seriju uspjeha. Dovoljno je pogledati ljestvicu na kojoj Šibenčani za vodećim Dinamom zaostaju tek pet bodova što navijače iz Krešimorova grada sigurno čini sretnima. Lider iz Maksimira nije dozvolio iznenađenje u gradu na četiri rijeke. Jurčićeva momčad je bez većih problema stigla do nova tri boda protiv Karlovca koji polako, ali sigurno klizi sve niže i niže na prvenstvenoj ljestvici. Trenutačno je 6. čak pet bodova iza petoplasiranog Slaven Belupa. Koprivničani su u prošlom kolu odigrali 0:0 s Varteksom u Varaždinu. Rijeka je napokon nekoga pobijedila, na Kantridi su s dva zgoditka slavili protiv susjeda Istre 1961. S nova tri boda zasjeli su na 8. mjesto. Za kraj je ostao dvoboj susjeda, Lokomotive i Intera. Ovoga puta zaprešićki žuti su slavili pogotkom Dodoa u 90. minuti čime je Inter na ljestvici preskočio i Zadar i Lokomotivu.
“Osveta” u Vinkovcima
Kao što smo već i naveli Zadrani u sljedećem kolu gostuju u Vinkovcima. Ne tako davno u prvom kolu Cibalia je do nogu na Stanovima potukla Zadrane, pa se nadamo da Zebićeva momčad sprema “osvetu”. S obzirom na crni gostujući niz Nogometaši Zadra nemaju previše prava pričati da će bilo što napraviti protiv Mršićeve momčadi, ali na travnjaku mogu demantirati skeptike koji misle da će se gostujuća golgota nastaviti i dalje. Uostalom, po zakonu velikih brojeva Zadar će, makar slučajnošću, ubosti poneku gostujuću pobjedu. Ili tu ipak nema slučajnosti.
Lider iz Maksimira će u sljedećem kolu na noge Istri. U nogometu ništa nije nemoguće, ali ne bi se baš kladili u neke šanse pulske momčadi. Drugoplasirani Šibenik dočekuje na svom terenu Croatiju i ne bi nikoga čudilo da Sesvećani ponovno dožive potop sličan onome na Poljudu. Probuđeni Hajduk neće imati lagan zadatak, na Poljudu dočekuju Osijek koji igra sve bolje i bolje. Rejima momčad mora novom pobjedom dokazati da je kriza iza njih i nastaviti uzlet prema gore na prvenstvenoj ljestvici. Karlovac će na svom terenu pokušati isprati gorak okus poraza od Dinama, a to će morati dokazati pobjedom nad Međimurjem. Zagreb više nije posljednjeplasirani, a u sljedećem kolu će htjeti pobjedom nad Slaven Belupom potvrditi izlazak iz rezultatske i igračke krize. U sljedećem kolu Varteks će na svom terenu ugostiti Inter, a Lokomotiva Rijeku. Ponovno nam slijedi pregršt nogometnih uzbuđenja.
 


Tornado zove u Vinkovce


Udruga navijača Tornado Zadar organizira put na utakmicu 16. kola Prve HNL, Cibalia – Zadar, koja se igra u subotu u 15.30 sati. Svi zainteresirani za put u Vinkovce mogu se javiti u prostorije Udruge, večeras (četvrtak) u 20 sati. Iz Tornada pozivaju sve navijače koji su u mogućnosti da se odazovu u što većem broju i podrže svoj klub na posljednjem gostovanju ove godine.