Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Na Višnjiku zabranjen splitski đir

25.11.2010. 23:00
Na Višnjiku zabranjen splitski đir


Split je, kao i Zadar, u šest kola ostvario jednu pobjedu i četiri poraza


Na krilima prve ovosezonske pobjede, ostvarene u prošlotjednom ogledu s Agramom, košarkašice Zadra večeras (subota) u 18 sati kreću po nove bodove. Njihov je protivnik Split, ekipa koja je u šest kola ostvarila jednu pobjedu i četiri poraza – u ovom trenutku jedan od izglednijih suparnika za povezivanje dva uzastopna slavlja. Osim što im se, kako kažu “bijelo-plave”, otvorilo u susretu protiv Agrama – konačno ih je krenuo šut, a obrana je odlično funkcionirala svih 40 minuta – društvo s Višnjika prošli je tjedan svladalo još jednu važnu barijeru, onu psihološku, te sada rasterećenije ulazi u dvoboj sa Splićankama. Ipak, mjesta opuštanju nema, a samo je repriza maksimalnog angažmana jamstvo novog uspjeha – upozorila je Marija Mazija, trenerica Zadra.
– Istina je da nam je pobjeda protiv Agrama značila za samopouzdanje, no ako je ne ponovimo protiv Splita, neće nam puno vrijediti. Trebamo nastaviti tamo gdje smo stale u prošlom kolu, a bilo kakvo opuštanje moglo bi nas koštati. Dakle, s psihološke strane možda i jesmo rasterećene, ali svakako ne u potpunosti. Pred nama je težak posao.
Što će prevagnuti u dvoboju sa Splitom? Hoće li dobro šutersko izdanje biti dovoljno?
– Smatram da će ključ uspjeha biti obrana, a ne samo dobar postotak šuta. Ona nam donosi pobjedu. S druge strane, Split je neugodan protivnik: visok, brz i s mnogo rotacija u igri, a imaju i četiri nove igračice. Sigurno je da nam neće biti lako, ali ako ponudimo izdanje koje će biti na tragu utakmice s Agramom, onda smo na dobrom putu.
Je li Glorija Sikirić spremna za maksimalne napore i kakav je zdravstveni bilten ostatka ekipe?
– Sikirić će igrati koliko bude spremna i uvjerena sam da će ona dati svoj doprinos, no mi ne ovisimo samo o jednoj igračici. Zato postoji rotacija i ostale cure koje mogu uskočiti. Želimo li pobijediti, sve one moraju biti opasne. Što se ostatka ekipe tiče, Lara Majstorović i dalje neće biti u sastavu, a ostale su cure uglavnom zdrave. Sitne ozljede koje nas muče ne bi trebale predstavljati značajniji problem.
Raspored 7. kola: Zadar – Split (subota, 18.00), Pula – Agram Zagreb, Plamen Požega – Croatia 2006, Studenac Omiš slobodan.