Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Rubeša neće u koaliciju

25.11.2010. 23:00
Rubeša neće u koaliciju


Nezavisna lista Ante Rubeše koja je u Mjesnom odboru Brodarica dobila najviše vijećnika, neće koalirati niti s koalicijom SDP-HNS-DSU niti s HDZ-om. To je na tiskovnoj konferenciji potvrdio nositelj liste Ante Rubeša.
–  Mi nemamo političko zaleđe kao što to imaju velike stranke HDZ i SDP, ali ćemo pokušati sami. Je li tako bolje, ne znamo ni mi, ali znamo da je tako najpoštenije, kao i to da bismo mi trebali dati predsjednika Mjesnog odbora Brodarica. Netko je postavio pitanje tko će vladati na Brodarici, a mi samo želimo služiti građanima Brodarice, rekao je u uvodu Ante Rubeša dodajući da je njegova lista od devet članova sastavljena na kvartovskoj klupici od zaljubljenika u svoju četvrt.
Lista je sastavljena od članova iz svih djelova Brodarice osim s područja Maraske. Rubeša ističe kako je jedini način da ih se onemogući u vođenju mjesnog odbora  koalicija četiriju stranaka SDP, HNS, DSU i HDZ-a.
U posebnom priopćenju građanima Brodarice i medijima Rubeša kaže da je njegova lista bila ovih dana pod raznim pritiscima. Nazivalo ih se čak dinosaurima, ali su oni odlučili nastaviti bez političkog zaleđa koje nude dvije najjače hrvatske političke stranke.
Među prioritetima djelovanja novog MO Brodarica kazivao je Rubeša, bit će sanacija sportskog igrališta OŠ Šimuna Kožičića Benje, oživljavanje obilježavanja blagdana Velike Gospe na Belafuži, sanacija postojeće infrastrukture, ali i ulaganje  u društveni život, sportska natjecanja i mladež koja nema prostorija za svoje djelovanje.
Hoće li u tome uspjeti vidjet će se u utorak u 9 sati za kada je sazvana konstituirajuća sjednica vijeća MO Brodarica. Podsjetimo, HDZ ima 2, HNS-SDP-DSU 3, a NL Ante Rubeše 4 vijećnika.


 LISTE HNS-SDP-DSU DAJE RUBEŠI GLASOVE


Nezavisnu listu Ante Rubeše podržat će koalicija HNS-SDP-DSU. To nam je potvrdila predsjednica zadarskog HNS-a Vesna Sabolić. Sabolić je dodala da su predstavnici NL Ante Rubeše razgovarali s njom i predsjednicom zadarskog SDP-a Ingrid Antičević Marinović te da su izrazli želju da u svom radu u vijeću i nadalje bude nezavisni za što su dobili podršku ove dvije stranke. Predsjednik temeljnog ogranka HDZ-a Brodarice Zvonimir Višak nije danas htio komentirati novonastalu situaciju u mjesnom odboru