Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Advent u srcu Sukošana s Doris Pinčić

25.11.2011. 23:00
Advent u srcu Sukošana s Doris Pinčić


Uz simbolični ulaz od 10 kuna tijekom ‘Božićne radionice’ izrađivat će se božićni nakiti i ukrasi, pjevati karaoke, plesati, igrati raznorazne zabavne igre za djecu i odrasle, nabraja Mirjana Veleslavić-Nadinić


“Božićnom radionicom za djecu i odrasle”, pod voditeljskom i animatorskom palicom Doris Pinčić, lijepe 23-godišnje Zadranke koja je s ulogom Lare u hrvatskoj televizijskoj sapunici “Larin izbor” od nepoznate mlade glumice preko noći postala zvijezda, u nedjelju s početkom u 17 sati u Domu mladeži započinje manifestacija “Advent u srcu Sukošana”.
– Uz simbolični ulaz od 10 kuna tijekom ‘Božićne radionice’ izrađivat će se božićni nakiti i ukrasi, pjevati karaoke, plesati, igrati raznorazne zabavne igre za djecu i odrasle, nabraja Mirjana Veleslavić-Nadinić, turistička animatorica i inicijatorica manifestacije.
Pod pokroviteljstvom Turističke zajednice i Općine Sukošan predblagdansku manifestaciju “Advent u srcu Sukošana” organizira KUD Zlatna luka.
– Paljenjem prve adventske svijeće započet će bogat blagdanski program koji će trajati sve do Božića, a završit će tradicionalnim Božićnim koncertom dalmatinskih klapa, navodi Veleslavić-Nadinić.
“Advent u srcu Sukošana” je predblagdanska priredba koja svojim bogatim glazbenim, zabavnim, umjetničkim i ugostiteljskom programom te tradicijskim radionicama gostima i mještanima donosi ugođaj Došašća i Božića. Advent ili Došašće započinje ove nedjelje, traje četiri tjedna i završava na Badnjak.
– Idućeg vikenda sukošanska Torcida će uz ‘Božićnu radionicu’ organizirati i ekskluzivni koncert. Prikupljenim sredstvima Torcida će opremili glazbeni kutak u Dječjem vrtiću ‘Zlatna lučica’ u Sukošanu, najavljuje Nikola Pavić Kalić, predsjednik Torcide Sukošan.
Na poseban način obilježit će se blagdan Sv. Nikole (6. prosinca) i u narodu ovog kraja, naročito među djecom izuzetno omiljeni blagdan Sv. Lucije ili Luce (13. prosinca), blagdan darivanja i sijanja božićne pšenice.
 – Tijekom ‘Adventa u srcu Sukošana’, neka duh blagdana zasja u svim domovima, u svim obiteljima, poručila je Mirjana Veleslavić-Nadinić, ističući da su mnoga predviđena događanja vezana zapravo uz nedjeljni odaziv na “Božićnu radionicu za djecu i odrasle” s Djedom Božićnjakom, Doris Pinčić.