Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Gaseći požar na plivarici, vatrogasci našli mrtvog ribara!

Autor: Minja Gugić

25.11.2012. 23:00
Gaseći požar na plivarici, vatrogasci našli mrtvog ribara!

Foto: Stipe SURAĆ



Točan uzrok požara znat će se nakon što zadarski policajci predvođeni zamjenikom županijskog državnog odvjetnika Goranom Troskotom u potpunosti odrade svoj dio posla, a uzrok smrti 39-godišnjeg ribara iz Splita znat će tijekom današnjeg dana kada patolozi obave obdukciju


Goran Erceg, 39-godišnji ribar iz Splita pronađen je mrtav jučer u zoru u jednoj od kabina plivarice “Molo” koja je bila na vezu u zadarskoj gradskoj luci, nedaleko od mosta.
Naime, zadarski su vatrogasci zaprimili dojavu od djelatnika zadarske Lučke kapetanije koji je uočio vatru na ribarskom brodu u gradskoj luci, jučer oko 4.40 sati. Odmah su krenuli u gašenje i to sedmorica vatrogasaca s četiri vatrogasna vozila. Prilikom gašenja vatrogasci su, navodno, u kuhinji pronašli beživotno tijelo nepoznatog muškarca. Pozvali su ekipu Hitne pomoći koja je na mjesto tragedije došla za svega nekoliko trenutaka, no nažalost, dežurna liječnica mogla je samo potvrditi smrt jer ribaru jednostavno više nije bilo spasa. Požar je u potpunosti ugašen u 6.10 sati.
Nepoznat uzrok smrti
Na mjestu događaja u zadarskoj gradskoj luci jučer ujutro se okupio veliki broj znatiželjnika koji su iz daljine, zbog policijske trake, promatrali kako zadarski inspektori predvođeni dežurnim zamjenikom županijskog državnog odvjetnika Goranom Troskotom obavljaju očevid kojim bi se trebao utvrditi točan uzrok izbijanju požara i smrti nesretnog muškarca za kojeg smo saznali da je bio jedan od devetorice članova posade ove plivarice.
Upravo smo od jednog od njih, koji je nijemo i šokirano gledao u poprilično izgorijelu ribaricu, saznali kako su se te večeri kasno vratili s mora, pristali u luku i svi su članovi posade otišli, dok je jedino stradali Splićanin ostao na brodu. Zbog čega je ostao i kako je došlo do požara i smrti njegovog kolege, može samo nagađati pa je tek nemoćno slegnuo ramenima, dok je drugi, vjerojatno također član njihove posade, tek kratko rekao: “Poginuo mi je prijatelj”.
VIŠE U TISKANOM IZDANJU