Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Lopovi se ušuljaju u kuću pa kradu torbice i novčanike

Autor: Minja Gugić

25.11.2012. 23:00
Lopovi se ušuljaju u kuću pa kradu torbice i novčanike

Foto: Ivan JAMIČIĆ



I proteklog je vikenda zapisnik PU zadarske bio pun provala i krađa. Tako je zabilježena pljačka u obiteljskoj kući na adresi ulice Petra Kružića u Zadru. Krađa se dogodila u subotu kada se nepoznati razbojnik ušuljao u kuću i uspio ukrasti torbicu 45-godišnjeg vlasnika. U torbici su bili dokumenti i manji novčani iznos, a riječ je, kako navode u zadarskoj policiji, o nekoliko stotina kuna. U Ninskoj ulici u Zadru iz kuće 36-godišnjaka ukradeno je nekoliko komada zlatnog nakita. Nepoznati se počinitelj ušuljao i u obiteljsku kuću 50-godišnjakinje koja se nalazi na Putu Murvice u Zadru. I njoj je nestao novčanik u kojem se nalazio manji novčani iznos. No, osim novčanika, u kojem su još bili i njezini dokumenti, lopov joj je uspio ukrasti i nešto zlatnine. Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna.
Na meti lopovima proteklog je vikenda bio još jedan bicikl. On je nestao tijekom noći s petka na subotu iz veže stambene zgrade u ulici Ivana Zadranina. Radi se o nekoliko tisuća kuna štete.
Bez manjeg novčanog iznosa, mobitela i osobnih dokumenata ostala je 22-godišnja Zadranka. Stvari su joj nestale u noćnom klubu na Liburnskoj obali u noći sa subote na nedjelju. Ipak, sveukupna se šteta procjenjuje na nekoliko tisuća kuna.
U mjestu Bibinje pod okriljem noći, nepoznati je razbojnik provalio u dvije mjesne trgovine mješovitom robom, a ukrao je za sada još neutvrđenu količinu raznih cigareta i drugih raznih artikala, te polog od nekoliko stotina kuna. Ukupna šteta bit će utvrđena naknadno, nakon obavljene inventure. I u Zadru je provaljeno u trgovinu na adresi Put Vrela u Zadru. Ukradena je manja količina raznih cigareta i manja količina alkoholnog pića.
U noći s petka na subotu u Vukovarskoj ulici u Zadru s kamiona su nestala dva akumulatora. Vlasniku je pričinjena šteta od nekoliko tisuća kuna.