Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Milin: Ponosan sam na svoje igrače

Autor: Drago Bajković

25.11.2012. 23:00
Milin: Ponosan sam na svoje igrače

Foto: Zvonko KUCELIN



Još jednom ću naglasiti da mi je čast što ih vodim u ovoj teškoj situaciji za klub. Ono najvažnije u ovoj utakmici je da su pokazali srce – kazao je Ferdo Milin, trener Zadra


Na konferenciji za novinare prava svečarska atmosfera. Naravno, razloga za veselje bilo je dosta. Najprije, u subotu je bio Dan grada Zadra, sv. Krševan, koji je svojim obraćanjem javnosti “obogatio” general Ante Gotovina. Naravno, primarno je atmosfera na presici bila svečarska zbog uvjerljive pobjede Zadra nad Cibalijom.
Željko Kopić, trener Vinkovčana, nije mogao sakriti svoje razočaranje porazom na Stanovima.
– Čestitam Zadru na zasluženoj pobjedi i uz put i treneru Ferdi Milinu. Nemam pretjeranih komentara, ništa što smo se dogovorili nismo prezentirali na travnjaku. Limitirani smo s igračkim kadrom. Nešto smo popravili na domaćim utakmicama, ali na gostovanjima igramo nekarakterno i loše. Preuzimam odgovornost za to jer sam ja trener i moralna sam osoba pa mandat stavljam na raspolaganje. Klub uvijek mora biti ispred pojedinaca pa je to razlog više za ovaj moj čin. Uprava mora pronaći rješenje da se izvuče maksimum i u Kupu i u prvenstvu i da se spasimo ispadanja u Drugu ligu.
S druge strane trener Zadra Ferdo Milin nije krio svoje zadovoljstvo visokom pobjedom nad Cibalijom.
– Zahvaljujem na čestitkama gostujućem treneru. Čestitao bih svojim igračima i još jednom ću naglasiti da mi je čast što ih vodim u ovoj teškoj situaciji za klub. Ono najvažnije u ovoj utakmici je da su pokazali srce. Ako na kraju pogledamo rezultat čini se da je ova pobjeda bila lagana za nas, ali to nije bilo tako. Zaboravimo ova dva zgoditka na kraju jer su gosti, ipak bili s desetoricom igrača na travnjaku nakon što je isključen jedan njihov igrač. Moram naglasiti da nisam u potpunosti zadovoljan nekim segmentima naše igre i da ćemo to u narednim danima popraviti. Cibalia nas je pritiskala drugo poluvrijeme i gol je visio u zraku.
Na pitanje je li se uplašio nakon Heisterova autogola, Milin je odgovorio sljedeće:
– Iskreno, uplašio sam se kod rezultata 2:0. Naravno još i više nakon smanjenja vodstva. Na sreću uspjeli smo se vratiti i utakmicu riješiti u svoju korist. Još jednom čestitke mojim igračima. Na kraju samo bih dodao da ovu pobjedu posvećujem svom sinu Viti Krševanu kojem je imendan, a kada me jutros pitao što ću mu pokloniti morao sam šutjeti da se ne bih urekao. Pobjedu posvećujem, također i našim vjernim navijačima Jeri Biloglavu i Kumpi.