Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

E-čitač s fondom od oko 150 knjiga

25.11.2013. 23:00
E-čitač s fondom od oko 150 knjiga


U sklopu projekta Veleposlanstva SAD-a „e-Readars at Your Fingertips/Elektronički čitači nadohvat ruke”, knjižnica Pučkog otvorenog učilišta u Obrovcu dobila je na dar e-čitač s fondom od oko 150 knjiga na engleskom jeziku.
– Naša knjižnica ušla je u šaroliko društvo 30-ak narodnih knjižnica u Hrvatskoj koje su dobile donaciju američkog veleposlanstva. I ne samo to, nego smo i jedina knjižnica u Zadarskoj županiji koja sudjeluje u ovom vrijednom i edukativnom projektu, kazala je ravnateljica POU Obrovac Marina Brkić, koja je proteklog vikenda s gradonačelnikom Antom Županom bila domaćin Timothyju E. Gerhardsonu, šefu Ureda za odnose s javnošću Veleposlanstva SAD-a.
Cilj projekta „Elektronički čitači nadohvat ruke” jest promoviranje novih tehnologija i korištenje novih medija u obrazovne, kulturne i poslovne svrhe, kao i u slobodno vrijeme, o čemu je učenicima Srednje škole Obrovac govorio Gerhardson pozvavši ih da se informiraju o stipendijama koje nudi američko veleposlanstvo.
Prema riječima ravnateljice Marine Brkić, e-čitač najviše će koristiti obrovački srednjoškolci koji i inače posuđuju knjige na engleskom jeziku zbog lektire ili pisanja eseja.
– Od dvjestotinjak naših članova, najviše je mladih, učenika osnovne i srednje škole. Kako bismo ih što više upoznali s novim tehnologijama, ali i kako da se koriste e-čitačem, uskoro ćemo u suradnji s Gradskom knjižnicom Zadar organizirati radionice. Ne samo za mlade, nego su dobrodošli svi Obrovčani, bez obzira na to jesu li učlanjeni u knjižnicu, kaže ravnateljica Brkić i podsjeća da je suradnja između američkog veleposlanstva i POU Obrovac započela prije godinu i pol donacijom 370 knjiga i slikovnica na engleskom jeziku. Knjižnica trenutačno broji 24.000 naslova, a svakodnevno radi i kao čitaonica u kojoj se besplatno mogu čitati novine i periodika.