Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Gol na Drosini vrijedi dva

25.11.2013. 23:00
Gol na Drosini vrijedi dva


Nema odmora za momčad sa Stanova. Nakon što su u petak u Koprivnici stigli do vrijednog boda protiv Slaven Belupa, danas će Zadrani na stadionu Aldo Drosina u Puli igrati prvu utakmicu četvrtfinala Hrvatskog nogometnog kupa. U ovaj dvoboj Istrijani ulaze nešto svježiji s obzirom da je njihova utakmica 17. kola Prve HNL s Dinamom koja se trebala odigrati u subotu odgođena. Iskreno, nije nam jasno zašto se taj dvoboj nije pomaknuo na nedjelju, a ova kup utakmica se mogla pomaknuti za dan kasnije. Kako bilo da bilo Zadrani će danas tražiti rezultat koji bi im u uzvratu osigurao dobre šanse za prolaz u polufinale Kupa. Ferdi Milinu na dispoziciji neće biti samo Mato Neretljak koji se ozlijedio u Koprivnici. Svi ostali su zdravi pa će Zadrov strateg imati slatke brige koga poslati u vatru protiv Pamićeve momčadi. Marin Oršulić nije krio zadovoljstvo ostvarenim u Koprivnici.
– Da nam je netko prije puta u Koprivnicu ponudio bod objeručke bi ga prihvatili – kazivao je jučer Zadrov veznjak.
– Naravno da ostaje žal što nismo uspjeli pobijediti s obzirom da smo do 88. minute imali prednost. Međutim, takav je nogomet, negdje ti uzme, drugdje ti vrati. Generalno, nemamo pravo biti nezadovoljni, dapače.
Puno je u 17. kolu bilo odgoda, između ostalog ni Istra 1961, vaš današnji suparnik u Kupu nije igrao utakmicu protiv Dinama.
– Nije na meni da komentiram te odgode, inače bi se moglo krivo shvatiti. U svakom slučaju sigurno bi nam odgovaralo da su Puljani igrali protiv “modrih”, vjerojatno bi se potrošili u toj utakmici. Ali, ne mijenja to puno na stvari. Ako želimo dobar rezultat u Puli moramo na terenu dati sve od sebe. Tada prestaje biti važno je li i koliko je suparnik umoran.
Oršulić smatra da Zadar ima snage ostvariti dobar rezultat na stadionu Aldo Drosina.
– Mislim da smo u dobroj formi i da u Puli možemo napraviti korak prema prolasku u polufinale Hrvatskog nogometnog kupa. Najbolje bi bilo odmah pobijediti u prvoj utakmici i riješiti sve dileme. Međutim, svjesni smo da nam neće biti lako. Istra 1961 ima odličnu momčad i morat ćemo se itekako potruditi da bi iz Pule donijeli dobar rezultat. Najvažnije je zabiti gol, jer jedan zgoditak u gostima znači puno. Mislim da smo sposobni to učiniti u Puli.