Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Ljepotica iz Udbine visoka 15,5 metara

25.11.2013. 23:00
Ljepotica iz Udbine visoka 15,5 metara


Poklopio se njen dolazak baš s prvim ozbiljnijim zahlađenjem u našem gradu, u koji je još prije jelke stigla hladna bura, dok su na kontinentu pale i prve ovozimske pahulje snijega


Na velikom tegljaču jučer je u popodnevnim satima u Zadra, ravno na Narodni trg, stigla božićna i novogodišnja jelka. Poklopio se njen dolazak baš s prvim ozbiljnijim zahlađenjem u našem gradu, u koji je još prije jelke stigla hladna bura, dok su na kontinentu pale i prve ovozimske pahulje snijega.
Jela nam ove godine stiže iz šume pokaj Udbine i visoka je 15,5 metara.
– Nije loša, komentirali su rijetki Zadrani koji su šetali trgom jučer kad je jelka stigla i kad ju je kran počeo dizati u vis kako bi spremna dođekala nakit.
Ukrasi će se na jelku početi stavljati danas, baš kao i ukrasi po gradskim ulicama.
– Neke žice koje kao konstrukcije drže ukrase iznad ulica su dotrajale pa ćemo ih ove godine zamijeniti novima, a neki su još u dobrom stanju pa njih nećemo dirati, kazala nam je Dora Petani iz odsjeka za javne zelene površine Grada Zadra.
Ukrašavanje grada trajat će nekoliko dana, a ukrasi će, kako je i običaj u ovom kraju, na ulicama ostati do blagdana sv. Stošije, 15. siječnja.