Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

More u keramici Matije Vukelića

25.11.2013. 23:00
More u keramici Matije Vukelića


U moru je, kaže Matija, otkako zna za sebe, a u umjetnosti konkretnije tek neko vrijeme, točnije posljednje dvije godine


More u keramici naziv je izložbe sastavljene od dvanaest radova Matije Vukelića koji se od jučer mogu razgledati u predvorju Gradske knjižnice Zadar.
– Svi radovi su unikatni i prikazuju morski svijet kroz Matijine oči. Modelirani su u glini te dva puta pečeni u keramičkim pećima. Nastali su unatrag posljednjih godinu dana, otkriva ovaj zaljubljenik u more, kojem je ono je očita inspiracija. A u moru je, kaže, otkako zna za sebe, a u umjetnosti konkretnije tek neko vrijeme, točnije posljednje dvije godine.
– Umjetnost me oduvijek zanimala. Promatrao bih skulpture u galerijama i onda sam nakon nekog vremena probao i sam krenuti u to. Jednostavno, imao sam potrebu ostaviti neki svoj trag. Svaki novi rad mi je bio sve bolji i bolji, no naravno, prostora za napredak ima još puno, kazuje ovaj ronilac, inače Senjanin. Do izložbe u Zadru, inače svoje prve, došao je zahvaljujući djelatniku knjižnice Anti Kolanoviću kojeg je upoznao putem foruma za podvodni ribolov podvodni.hr. On osobno je aktivni je ronilac koji preferira ronjenje na dah i sportski je ribolovac koji u moru boravi tijekom cijele godine. Izložba skulptura Matije Vukelića se može pogledati do 7. prosinca.