Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Večeras književna večer ZaPisa

25.11.2013. 23:00
Večeras književna večer ZaPisa


O kome se iz Zadra u posljednje vrijeme šuškalo u nacionalnim medijima? Tko je svojom poezijom osvojio Solin, a čiji se Vranac poklonio Srebrnom zmaju? Kako je književna zvijer KaLibar bestiVal zauvijek promijenila lice i naličje Zadra, te odgovore na još mnoga pitanja saznajte na književnoj večeri uz ZaPis. Prva samostalna književna večer zadarskih pisaca, nakon dužeg vremena, održava se utorak 26. studenog u 18 sati u Multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Zadar.
Osim razgovora o književnim svaštarijama, ovog će utorka udruga Zapis čitati neke od nagrađenih radova svojih članova, ali i neke koji bi nagrade mogli tek osvojiti. Poezija i proza uz moderiranje Staše Nikolić Aras možda će otvoriti i neke nove teme ili povući stare o fenomenu kreativnog stvaralaštva.
– Slobodni smo pozvati vas da s nama provedete večer uz tekstove koji su u nekoliko proteklih mjeseci skrenuli pažnju stručne kulturne javnosti i prosudbenih povjerenstva književnih natječaja na Zadar i mlade pisce. Koje su to teme i izrazi, na koji način možemo oblikovati lirski ili epski tekst, zašto je Udruga Zapis sve popularnija i koji su to ljudi koji pišu i vjeruju da s pisanjem postaje, poručuju iz ZaPisa s otvorenom pozivnicom za sve koji se žele družiti uz književnost ili pobjeći od hladnoće na sat vremena. Svi su dobrodošli!