Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Bunjinu inicijativu u startu pokopala njegova stranka

25.11.2016. 23:00
Bunjinu inicijativu u startu pokopala njegova stranka


Hrvatska stranka prava oglasila se u povodu tvrdnji koje je u Zadarskom listu izrekao Đani Bunja, predsjednik HSP-a Zadar. U tekstu je Bunja najavio okupljanje pravaša pod svojevrsni pravaški kišobran, a u pregovore bi se uz HSP, HČSP i HSP AS uključile i druge stranke sličnog profila poput HKDU-a.
– Od izjava g. Đani Bunje koje su iznijete u tekstu Hrvatska stranka prava se u cijelosti ograđuje. Podrška za pregovore, koje je vodio, nije dobivena ni na jednoj razini organizacijske strukture Hrvatske stranke prava, posebice ne od predsjednika HSP-a, predsjedništva HSP-a i Glavnog stana HSP-a, te je takva koalicija dogovorena u vlastitoj režiji g. Bunje, priopćila je glavna tajnica stranke Mirela Bušljeta Felc.
Zanimljivo je kako Bunja u tekstu spominje kako za ovu inicijativu ima podršku predsjednika u ostavci Danijela Srba, predsjednika Glavnog stana HSP-a Berislava Gržanića, ali i predsjednika županijske organizacije HSP-a Roberta Gregurića i predstavnika drugih stranaka.
– O navedenoj koaliciji nije se odlučivalo ni na lokalnoj razini, kako na izvršnom odboru Podružnice HSP-a tako ni na Ž.V. HSP-a Zadarske županije. Bunja izjavljuje da je inicijativu podržao predsjednik županijske organizacije HSP-a Robert Gregorić, te u intervjuu dodaje “problem je što se na na nacionalnoj razini podržava ujedinjenje HSP-a s Hrvatskom čistom strankom prava i Autohtonom Hrvatskom strankom prava, ali ne i HSP-om Ante Starčević. Zbog toga se iz pregovora povukao i naš županijski predsjednik Robert Gregorić, te je dao neopozivu ostavku…”, što je besramna laž. Gregorić niti se povukao niti je dao neopozivu ostavku, štoviše očito je kamen spoticanja Bunjinim nastojanjima. Ostavljamo gosp. Bunji da se zapita zbog čega i za čije interese radi protiv svoje stranke. Ako je zbog kumstva s gosp. Barišićem – previše je.
– “HSP je dom svih pravaša” egida je Hrvatske stranke prava od koje članovi ne odustaju. Dogovorima sa HČSP i A-HSP-om jačamo i osnažujemo pravašku scenu, a pokvarene pravaške kišobrane neka drugi popravljaju, ističe se u priopćenju HSP-a..
Ako je inicijativa Đanija Bunje za okupljanje svih pravaša propala već u njegovoj stranci, teško je očekivati da će od projekta na kraju nešto i biti.u