Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

MODES-u pristupili članovi brodsko-posavskog HSP AS-a

25.11.2016. 23:00
MODES-u pristupili članovi brodsko-posavskog HSP AS-a


U redove Moderne Demokratske Snage pristupili su svi općinski, gradski i županijski vijećnici na području Brodsko-posavske županije, sa gotovo sveukupnim članstvom i vodstvom stranke, nakon što su u listopadu 2016. godine izašli iz HSP AS-a, izvijestili su iz MODES-a.
Na zadnjim parlamentarnim izborima Brodsko-posavska organizacija HSP AS ostvarila daleko najbolji izborni rezultat u državi, u odnosu na sve druge podružnice tadašnje stranke.
Pristupanje najjače perjanice u redove Moderne Demokratske Snage (MODES), sa preko 90% članstva, objeručke su pozdravili i čelni ljudi dotadašnje stranke, dr. Tomislav Vlajnić – predsjednik Glavnog stana, kao i Dario Marenić – dopredsjednik Časnog suda. Tom prigodom dr. Tomislav Vlajnić imenovan je županijskim koordinatorom za Brodsko-posavsku županiju, čime se obvezuje u što kraćem vremenskom roku ustrojiti stranačku organizaciju, sa svim pripadajućim temeljnim, mjesnim, općinskim i gradskim organizacijama diljem županije.
– Problemi s kojima se Hrvatska susreće, sve ugroženiji nacionalni interes, sve veći broj siromašnih i ugroženih, egzodus hrvatskog stanovništva, katastrofalna demografska slika RH, na koje MODES ne samo upozorava, već za razliku od mnogih drugih stranaka nudi programska rješenja, te želja za promjenom lokalne i nacionalne politike prevagnuli su u odabiru MODES-a kao stranke u kojoj će čitava Brodsko-posavska organizacija MODES-a nastaviti djelovanje, ističe se u priopćenju.
Iz MODES-a najavljuju kako će u narednim danima stranci pristupiti još mnogo drugih članova i simpatizera iz županija diljem Hrvatske.