Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

Učenici Medicinske škole mjerili Zadranima tlak i šećer

25.11.2016. 23:00
Učenici Medicinske škole mjerili Zadranima tlak i šećer


Učenici Medicinske škole Ante Kuzmanića u subotu ujutro besplatno su mjerili tlak i šećer u krvi građanima. Akcija je zbog lošeg vremena s otvorenog prostora na Narodnom trgu, preseljena u predvorje Gradske uprave, a na preventivne preglede uglavnom su se odlučivali umirovljenici.
– U većini slučajeva rezultati pregleda bili su dobri. One, čiji su rezultati bili malo lošiji, uputili smo kod izabranog obiteljskog liječnika na daljnju obradu, rekla nam je Sara Antić, učenica 4. razreda.
Slične akcije organiziraju pet-šest puta godišnje, a ova je održana povodom obilježavanja Dana grada, te je odaziv građana u pravilu uvijek velik.
– Važno je napomenuti kako pri ovim akcijama uvijek pronađemo nekog novog tko ima izrazito povišene vrijednosti šećera u krvi ili tlaka i uputimo ga na daljnje pretrage, što je često od značajne važnosti. Znali smo u nekoliko navrata otkriti i djecu dijabetičare, a svi su poslani na daljnje liječenje, istaknula je mentorica Ivana, dodavši kako su ovakve preventivne akcije izuzetno važne i mogu pomoći pri otkrivanju određenih bolesti kod ljudi.