Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Postolari slave 10 godina postojanja

25.12.2013. 23:00
Postolari slave 10 godina postojanja


Deset godina prošlo je od kultne emisije Generacija x na radiju 057, a isto tako i od osnutka jednog od najboljih, ako ne i najboljeg zadarskog benda Postolar Tripper. Zadarske postolare činio je tada samo dvojac sastavljen od Davora Valčića i Darka Predragovića, dvojice prijatelja, tadašnjih voditelja bez kojih 057 danas sigurno ne bi bio isti, a koji su svoje javne korake započeli upravo na toj radijskoj postaji. Danas, postolara je čak sedam, a od lokalne radijske publike dečki su prešli na cijeli Balkan. I gdje god da dođu – pune dvorane. I to je nešto na što moramo biti ponosni.
Ovog petka Postolar Tripper obilježiti će deset godina djelovanja u svome gradu, na svome teritoriju, u zadarskom Arsenalu. Očekuje nas retrospektiva svega onog što su prošli u ovom desetljeću, a uz neke starije uratke, a s njema će te večeri zasvirati i neki od glazbenika koji su tijekom godina prošli kroz ovaj bend.
Uz regularnu postavu koju sačinjavaju vokali Davor i Dabi, tu su i Bačko na bubnjevima, Macko na perkusijama i sintisajzeru, Renato na gitari, te Dinac na trubi, na koncertu u Arsenalu zasvirat će i nekadašnji članovi Frane Brajković i Hrvoje Egić – Gugi.
Postolari ovu svirku čekaju dugo, jer doma najmanje sviraju. Zagrebačka Tvornica u povodu 10. obljetnice bila je puna, sada ih očekuje i zdravica na domaćem terenu:
-Sve je spremno, roba je ispeglana, kravate su tu i na nama je da nakon Intrada donesemo malo buke u Arsenal. Spremili smo nešto duži set nego inače i nadamo se da se ljudi istrošili u zadnjih par dana i da će smoći snage za još jedan žestoki skakutavac na podiju Arsenala, kazao je Davor.
Cijena karte iznosi 45 kuna i ona se može kupiti na ulazu u Arsenal te u putničkoj agenciji Aquarius.