Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Društva se okupila pred kafićima, djevojke zabljesnule u toaletama…

25.12.2016. 23:00
Društva se okupila pred kafićima, djevojke zabljesnule u toaletama…


Sve što Zadar ima moglo se vidjeti na Poluotoku na Badnje jutro. Politička elita, Poluotočani, došljaci, Djede Mrazovi, djevojke u toaletama, svi su zablistali na Kalelargi i sporednim ulicama. Na nekim lokacijama se i kuhalo, pa je sve odisalo veseljem i zadovoljstvom.
Na zadarskom Klizalištu na Badnjak kuhaču u ruku uhvatio je i Venci Jurin. Kaže, na nagovor prijatelja Mate Zorice, odlučio se pridružiti humanitarnoj akciji i pomoći Udruzi za autizam.
– Inače kuham na Varoškoj fešti, ali danas sam odlučio podržati akciju i doći ovdje na Klizalište. Kuham rižoto od kozica i daganja i hobotnicu na salatu. Ja sam Kaljanin, a nama muškima je u krvi da znamo dobro kuhati, rekao je Jurin.
 Pred nekoliko tisuća ljudi koji su se na Badnje jutro okupili na Forumu točno u 12 sati padobranom je sletio Djed Božićnjak u pratnji svojih pomoćnika. Popraćen velikim pljeskom prisutnih najpoznatijem Djedici, očekivano, najviše su se obradovali najmlađi. Odmah po slijetanju pohitali su mu u zagrljaj, a on je brojne mališane nagradio slatkim poklonima.
– Sobovi se odmaraju za večeras, kada trebam podijeliti darove po cijelom svijetu pa sam jutros u Zadar odlučio sletjeti s padobranom, rekao je Djed Božićnjak.
Tradicionalnu akciju darivanja sugrađana fritulama na Badnjak nastavili su članovi političke stranke Modes.
– Ovo je naša akcija koju smo i ranije organizirali na Badnjak, ali kao članovi bivše stranke. Za Božić dijelimo građanima fritule, a mogu doći i popiti kavu. Često nam dođu oni koji nemaju pa im poklonimo i malo više fritula, rekao je Rudolf Dvorski.
Čak 50 kilograma fritula ipak su naručili u jednoj zadarskoj pekari jer, priznaje Dvorski, nije ih lako ispeći ovoliko.
Djelić atmosfere pogledajte i u našoj fotogaleriji…