Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Gotovina izrazio sućut zbog smrti nadbiskupa

Autor: Ines Grbić

26.01.2010. 23:00
Gotovina izrazio sućut zbog smrti nadbiskupa


“Duboku sućut povodom smrti nadbiskupa Prenđe, prijatelja i dušobrižnika koji je meni i mojoj obitelji iskazao istinsku podršku ulijevajući nam nadu u bolje sutra” izrazio je i general Ante Gotovina s obitelji.
Sućut izražavaju i Zaklada za istinu o Domovinskom ratu te deset zadarskih udruga proizašlih iz Domovinskog rata koje pišu: “U Vašem nastojanju i zalaganju za naše jedinstvo, naučili ste nas da se svaka patnja i žrtva isplati. Zahvaljujemo Vam za vaše molitve i ohrabrenja koje ste nam upućivali tijekom Domovinskog rata, zahvaljujemo Vam za sve molitve i savjete kroz koje smo osnažili svoju vjeru u nevoljama i problemima koje nas pritišću u ovo vrijeme mira”.
“Bio je čovjek zanosa koji je vjeru živio svim svojim bićem, a osobito je iz duhovne dimenzije doživljavao događaje u obrani domovine i svih svetinja koje su agresijom bile napdanute, te uspostavu vojnog dušobrižništva kao sustavnu duhovu skrb vojno policijskih snaga u RH prema kojoj se uvijek odnosio s dužnom pozornošću. Život mons. Ivana Prenđe je svjedočasntvo saveza što ga je Bog sklopio s njim pozvavši ga da s vjerom prihvati Božju riječ i ostvari svoj odnos prema Bogu, sebi i bližnjima” piše brigadni general Mladen Fuzul. “Iskrene riječi dobrodošlice i poučna predavanja nadbiskupa ostat će trajno u srcima svih naraštaja Ratne škole Ban Josip Jelačić” piše zapovjednik brigadni general dr. Slaven Zdilar, uime Ratne škole čije je polaznike nadbiskup Prenđa svake godine primao na njihovom studijskom putovanju.